• In de spotlight
Jongensteam kampioen straatvoetbal Adam


Jongensteam Plesmanschool Badhoevedorp kampioen Amsterdams Straatvoetbal 2017

Ooit begonnen als een bescheiden onderonsje, is het Amsterdams Straatvoetbal Kampioenschap in de loop van 42 jaar uitgegroeid tot een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen.
De finale wordt elk jaar in het hartje van Amsterdam, echt midden op de Dam, gespeeld. De speciale finalesfeer wordt nog versterkt door de hoge tribunes die speciaal voor de finale rond het hele speelveld worden gebouwd.


Het jongensteam van de Plesmanschool plaatste zich, door een reeks schitterende overwinningen in de voorrondes, met veel zelfvertrouwen voor de finale. Daar werd aangetreden tegen het team van de Huizingaschool. In een spannende, maar zich snel in het voordeel van de ‘de Plesman’ aftekenende wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen.


Vol trots tonen Ibrahim, Dinand, Carlito, Sem, Noah, Luca, Mika, Mick, Yuri en de uitstekend keepende Senna, na afloop van de finale de gewonnen beker.


Als extra prijs gaat het team op schoolreis ... Met z'n allen gezellig in de bus naar Willingen in het Sauerland (Dld) voor een vier dagen durend feest met zwemmen, disco, huifkartochten, heerlijk eten en veel verrassingen... ze hebben het verdiend.

Voor een videoreportage kijk op de facebookpagina van de Plesmanschool het speciale 'Plesmanjournaal'

https://www.facebook.com/drplesman/

Nog meer ASKO scholen deden mee aan dit toernooi en niet zonder resultaat: de jongens van de Huibersschool werden derde en het meisjesteam van de Achthoek is tweede geworden.

Leuk om te vermelden dat de Lukasschool de topscorer van het Amsterdams straatvoetbaltoernooi bij de jongens leverde: David Easmon. Hij heeft 21 doelpunten gescoord.

 


 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin