• In de spotlight

Nieuw leven en nieuw begin....


Ieder jaar wordt op onze ASKO scholen aandacht besteed aan het Paasfeest. Een kleine impressie van de diverse activiteiten rondom Pasen.
 
De Bron: Pasen is een nieuw begin!
Op de Bron is een gezamenlijke viering gehouden met leerlingen, team en ouders in de aula met als thema ‘Pasen is een nieuw begin’. De kinderen kregen een paasontbijt. Ook voor de ouders werd er een paasontbijt geserveerd in de speelzaal. Speciale gast dit jaar: een heel bijzondere paashaas.

St. Jozefschool Amsterdam: eieren zoeken
Op een grote school als de St. Jozef Amsterdam is het circuit een populaire vorm bij feestjes, want alle onderdelen komen in kleine groepjes aan bod. Hierbij helpen de groten de kleintjes. Zo krijgen de oudere leerlingen de verantwoordelijke taak om de eieren te verstoppen. In een groep 8a maakt iedere leerling een placemat voor een klasgenoot. Uiteindelijk zijn er wel 100 eieren verstopt die allemaal, ja allemaal, gevonden moesten worden voor ze verorberd konden worden.

De Pool: verrassing voor team
Op de Poolschool werd het team aangenaam verrast met een lekkernij; leerling Khaled kwam met een zelfgemaakte taart voor het team, die hij samen met zijn moeder voor ze had gemaakt, speciaal voor Pasen. Zijn briefje aan het team: ‘.. omdat het Pasen is heb ik met mijn moeder iets lekkers gemaakt.. voor de leerkrachten om ook iets lekkers te hebben’..

Augustinus: piepjong, geel en levend Pasen
Ultieme lentebeleving op de Augustinusschool in Landsmeer: echte kuikentjes, net uit het ei in een speciaal broedhok. Cadeau gedaan door een boer uit de omgeving van Landsmeer. De kinderen én ouders en leerkrachten kunnen niet voorbij het hok lopen zonder vertederd te raken. De kuikentjes trekken veel bekijks en worden regelmatig geknuffeld. De leerlingen hebben samen van het paasontbijt gesmuld en liepen eerder deze week de Palmpasen optocht.


IJsbreker: paasontbijt en samen zingen
Ook op de IJsbreker was er een heerlijk paasontbijt voor de kinderen en hebben zij samen gezongen tijdens de paasviering.
 
Speciale dank aan de scholen voor het leveren van de foto’s.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen