• Nieuws

Paasgroet van het ASKO bestuur aan alle ouders/verzorgers van de leerlingen van onze scholen

 

Met de paasdagen voor de deur kijken we terug op een periode van alweer vier weken dat de scholen dicht zijn en onderwijs op afstand wordt gegeven. Het is en blijft een vreemd aanzien, al die lege scholen en pleinen. We hopen allemaal dat de situatie snel weer zal zijn zoals we gewend waren: onze kinderen en collega’s samen op de scholen in plaats van dat het onderwijs plaatsvindt op afstand van elkaar. In elk geval blijven we in opdracht van de minister tot 28 april dicht. 

We zijn onder de indruk van wat er in zo’n korte tijd thuis en op school allemaal gerealiseerd is en gedaan wordt. Hoe al onze scholen van de een op de andere dag het onderwijs en de contacten met de leerlingen anders hebben weten te organiseren en hoe de ouders hun kinderen daarin begeleiden. Dat gebeurt nu via video’s met instructie, app’s, telefoontjes, week- en dagtaken, videogesprekken, digitale methodes, te veel om op te noemen. 

En dat allemaal ook met de hulp en begeleiding van u, de ouders en verzorgers van onze kinderen. Daar hebben we heel veel waardering voor. We hopen dat u tevreden bent over de begeleiding die u krijgt van uw school. Wij wijzen u graag op de volgende website waar u informatie kunt vinden en inspiratie opdoen: https://ouders.lesopafstand.nl/

Er worden op dit moment dagelijks veel kinderen opgevangen in scholen en buitenschoolse opvanglocaties. Deze opvang staat open voor kinderen van wie de ouders in een cruciaal beroep werken en kinderen die thuis niet kunnen worden geholpen met hun schoolwerk. Die opvang organiseren we samen met opvangorganisaties, de gemeenten en de andere schoolbesturen. Kinderen die naar de opvang gaan, moeten natuurlijk ook daar aan hun schoolwerk kunnen werken. We proberen samen met de andere schoolbesturen ervoor te zorgen dat op elke opvanglocatie ook onderwijsbegeleiding is. 

Daarnaast hebben we afgelopen weken samen met de gemeente ervoor kunnen zorgen dat er bruikleen laptops en Chromebooks beschikbaar zijn gekomen voor kinderen die thuis geen geschikte device hebben. Telecomproviders helpen bovendien om internettoegang te realiseren als dat nodig is. Hulde aan alle leveranciers, providers die alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen. 

Al met al kijken we terug op een hectische periode die veel heeft gevraagd van u en van onze collega’s. We weten dat het onderwijs op afstand ook van u veel inspanning vergt. Terwijl velen van u ook nog werk, mantelzorgtaken of andere bezigheden hebben. We kunnen ons voorstellen dat de paasdagen een welkome paar dagen vrijaf zijn om bij te komen van de afgelopen intensieve weken. 

We hopen natuurlijk dat wij de kinderen en u binnenkort weer op onze scholen mogen zien. Zodra we meer nieuws hebben over wanneer de scholen weer opengaan zullen we u vanzelfsprekend informeren hoe de eerste week of weken eruit zullen zien. Hier zijn wij met onze scholen, andere besturen en de gemeente achter de schermen al druk mee bezig. 

Voor nu wensen we u en alle kinderen heel fijne dagen met elkaar!

Namens het bestuur van ASKO

Dorien Nelisse

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin