• Nieuws

De opening van het prachtige nieuwe gebouw van Jenaplanschool Het Wespennest vond plaats in mei met kinderen en hun ouders/verzorgers. ASKO-collega’s, buurtbewoners en andere geïnteresseerden waren vorige week welkom om de school te bekijken. Ook Michael Oppatja, Adviseur Onderwijskwaliteit bij ASKO, was aanwezig. Hij maakte foto's en doet verslag van deze Open Dag.

Voor alle aanwezigen was er koffie, thee en koek én een persoonlijke rondleiding door de directeur van Het Wespennest, Albert van Dam. Vrolijk en enthousiast vertelde hij de aanwezigen over het nieuwe gebouw. Wat een prachtige school is Het Wespennest, heel ruim en licht!

Er was opvallend veel animo vanuit de buurt. Buurtbewoners vonden het interessant om te zien hoe de school er uitziet en vroegen zich o.a. af wat kinderen in een kleuterklas deden. Een betrokken, jonge, kleutermeester legde hen uit dat er nog gewoon met Lego en Duplo ​wordt gespeeld, maar dat ook allerlei ander constructiemateriaal, ​zoals K'nex en Kapla, zijn intrede heeft gedaan.

Op de website van de school las ik dat er een behoorlijk aantal 'Wespennest-families' bestaan, waarvan meerdere generaties als leerling naar school zijn gekomen. Daarom vond ik het ontzettend leuk om te horen hoe een oudere dame vertelde dat haar zoon, inmiddels 50, op Het Wespennest zat en dat hij nog met een heel goed gevoel terugdenkt aan die tijd. De zoon was creatief, maakte graag muziek en mocht volgens de mevrouw op school drummen, iets waar hij ook na school nog actief mee bezig is geweest. En laat je nou bij binnenkomst in de school direct een drumstel zien staan!

In onderwijsland zijn veel vernieuwingen en uitdagingen gaande, ​maar wat goed is wordt behouden. Zo ook een drumstel in het nieuwe gebouw.

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin