• Nieuws
Nationaal schoolontbijt in het Rijksmuseum

Ontbijten bij de Nachtwacht in het Rijksmuseum

Leerlingen van de Satelliet hebben op een wel héél bijzonder exclusieve plek het Nationaal Schoolontbijt mogen smaken: onder de beroemde Nachtwacht in het Rijksmuseum.

In heel Nederland hebben scholen meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt, dit ter bevordering van een gezonde leefstijl en een goed ontbijt als goede start van de dag. De editie 2017 was dan ook voor de leerlingen van basisschool de Satelliet wel heel bijzonder. Dat deze ontbijtlocatie bijzondere aandacht trok van de pers, zoals het Jeugdjournaal, is dan ook logisch. Het ontbijten bij de Nachtwacht met camera's van de pers, in bijzijn van een bekende artiest én de afsluiting met een rondleiding door het museum hebben de leerlingen een onvergetelijke ervaring bezorgd.

Enkele reacties...


Joëlle: "Het was heel erg leuk om bij de Nachtwacht te ontbijten.
Toen we in het Rijksmuseum waren aangekomen, mochten we aan tafel zitten en gingen we aftellen om officieel het nationaal school ontbijt te beginnen. Er stonden natuurlijk gezonde dingen op tafel zoals bruinbrood, krentenbollen en fruit. Toen we al wat hadden gegeten ging Kinderen voor kinderen voor ons optreden. Miss Montreal kwam ook om met ons te ontbijten. Het eten was lekker en gezond en er was erg veel pers. Aan het einde kregen we een rondleiding bij het Rijksmuseum en dat was ook heel erg leuk.
Het was echt een leuke ervaring."
 

Roxanne: "Het was een coole ervaring om eens bij de Nachtwacht te ontbijten. Toen we aankwamen zat de pers al klaar. Er was veel eten en het was natuurlijk gezond. Sanne Miss Montreal kwam ook. We gingen aftellen om het schoolontbijt officieel te laten beginnen. Toen we gingen eten kwam kinderen voor kinderen een liedje voor ons zingen. Het liedje heet Gruwelijk eng. Het was een eer om daar eens te mogen eten."
 

Te zien op het Jeugdjournaal:

https://jeugdjournaal.nl/artikel/2201498-goed-nieuws-steeds-meer-kinderen-ontbijten.html?ext=html

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin