• In de spotlight

Bijzonder gebouw voor leerstijlenonderwijs

​Op vrijdag 24 april opende de A.Bekemaschool officieel de deuren van het nieuwe schoolgebouw.


Het nieuwe gebouw staat in het hart van Duivendrecht, op een steenworp afstand van het oude schoolgebouw. In het nieuwe gebouw zitten de A.Bekemaschool en de Grote Beer, de openbare school, onder één dak. De feestelijke opening werd dan ook samen met de openbare school georganiseerd en gevierd.


Feest voor leerlingen
Rondom de school werden tekeningen opgehangen, er was een ballonnenboog en een rode loper. Na het doorknippen van het lint konden de leerlingen zich in de ochtend vermaken met oudhollandse straatspelletjes. ’s Middags waren er workshops voor de groepen 5 tot en met 8 in samenwerking met de stichting Kunstkrul; het thema was ook hierbij: Feest.


Feest voor genodigden
In de namiddag werd een receptie gehouden voor genodigden, waaronder de burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder Amstel, de architect (Theo Kupers)en vertegenwoordigers van beide schoolbesturen. Er is een door de gemeente aangeboden kunstwerk onthuld op het schoolplein, een zit-, hang- en speelplek in de vorm van twee bomen. Daarna kregen de gasten een rondleiding door de beide scholen.


Bijzonder gebouw
Het nieuwe gebouw van de A.Bekemaschool heeft een, voor Nederlandse basisschoolbegrippen, vrijwel unieke vormgeving; er zijn grote open ruimtes en een centrale trap die kan worden gebruikt als leerplek. De klaslokalen zijn vervangen door ‘basecamps’, speciale instructieruimtes ter grootte van een half standaard klaslokaal. Bij het onderwijs op de A.Bekemaschool speelt het leerstijlenmodel van Dunn & Dunn een belangrijke rol; leerlingen krijgen de mogelijkheid om zelf keuzes te maken binnen het onderwijsaanbod. Deze visie is terug te zien in de inrichting van het schoolgebouw; deze sluit aan bij het thematisch onderwijs op de A.Bekemaschool en haar missie: De ruimte voor jou. Leerlingen hebben in dit nieuwe gebouw nu ook fysiek de ruimte om eigen keuzes te maken. 
 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen