• In de spotlight
Bijzonder ouderinitiatief


Bijzonder ouder initiatief gestart op Augustinusschool in Landsmeer
Nieuwe impuls "De Gouwe Plek"


De Augustinusschool ligt op een unieke locatie in Landsmeer, met het Ilperveld als achtertuin. De school heeft natuureducatie daarom al jaren hoog in het vaandel . Ouders en kinderen werken twee tot drie per jaar gezamenlijk aan het onderhoud van "De Gouwe Plek", zoals het natuurterrein achter de school heet.

Sinds deze zomer heeft een betrokken en enthousiaste groep van zo’n 15 natuurouders aan het natuuronderwijs op de Augustinus een hele nieuwe impuls gegeven. De oudergroep en de school worden hierbij een jaar lang begeleid door het IVN (Instituut voor Natuureducatie) . In maar liefst zes avonden cursus leren de ouders  alles over de natuur van de schoolomgeving en wat daar te ontdekken valt, zodat zij  zelf workshops in de natuur kunnen geven aan de leerlingen. Spelenderwijs leren de kinderen nu samen met ouders de natuur te ontdekken. Ingesmeerd met factor 10 of met een regenjas.. maar altijd gehuld in regenlaarzen, gaan ouders met groepjes kinderen elk seizoen op ontdekkingstocht op De Gouwe plek.
Over larven van oorwurmen of pissebedden zijn al heel wat verhalen uitgewisseld, maar samen wordt vooral ook veel plezier gemaakt. Ieder seizoen is er iets te ontdekken.

Dat ondervonden ook bestuurder Diane Middelkoop en directeur onderwijs Jan-Willem van Schendel van de ASKO bij het jaarlijkse schoolbezoek: de leerlingen leidden hen enthousiast rond door de Gouwe Plek en konden van alles uitleggen en laten zien. 


 

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin