• In de spotlight

Leuke aktiviteiten en bijzondere schrijfsters

In de week van 21 januari zijn de nationale voorleesdagen gestart. Ook op de ASKO scholen zijn verschillende aktiviteiten georganiseerd rondom dit thema deze week, variërend van voorleesontbijt tot voorlezende  kinderboekenschrijfsters.

 St. Lidwina

Op de Sint Lidwinaschool heeft onderwijswethouder van Amsterdam Simone Kukenheim de schakelklas bezocht. Ze heeft in de klas als een ervaren  ouder voorgelezen en wilde graag zien en horen hoe de aanpak in de schakelklas en de ouderbetrokkenheid zijn vormgegeven. Het was een zeer aangename open ontmoeting met de school en de wethouder.

Bij de kleuters hebben de bekende illustratrice Marit Törnqvist en kinderboekenschrijfster Monique Hagen voorgelezen uit eigen werk. Het werk van illustratrice Marit Törnqvist wordt gekenmerkt door precisie. Met veel oog voor detail tekent ze naar de realiteit. Haar manier van tekenen is sprookjesachtig en poëtisch en laat veel ruimte over voor fantasie. Monique Hagen was vroeger presentatrice van het tv-programma Klokhuis. Inmiddels is ze vooral bekend als schrijfster van poëzie voor jonge kinderen. "Jij bent de liefste", "Van mij en van jou" en "Lichtjes in je ogen" zijn succesvolle poëzie-prentenboeken. Het boek "Jij bent de liefste" is geïllustreerd door Marit.

St. Janschool

Het nationaal voorleesontbijt op de Sint Jansschool was, zoals ieder jaar, opnieuw een groot succes.Voor elke klas was een lieve opa of oma aanwezig die een spannend of grappig verhaal voorlas. Aan het voorleesontbijt is ook altijd een boekenruilbeurs verbonden. Het liep storm en iedere leerling ging blij naar huis met een "nieuw" boek.

A. Bekemaschool

Op de Bekemaschool las kinderboekenschrijfster Jowi Schmitz voor uit eigen werk.

De Botteloef

De eerste dag van de nationale voorleesdagen begon op basisschool de Botteloef met een heerlijk half uurtje voorlezen, niet door de juf of meester, maar door oma's, opa's. De kinderen genoten van boeken als 'De piepkleine muis' en 'Boer Boris gaat naar zee'. Het was vooral leuk voor de kinderen omdat nu oma daar zat in de grote stoel.  Deze week wordt er extra veel voorgelezen en aandacht gevraagd voor het voorlezen thuis.

 

Toon alle afbeeldingen