• Nieuws

Diane Middelkoop geeft muziekles op de Bisschop Huibersschool.

​​Gedurende het schooljaar gaat ASKO bestuursvoorzitter Diane Middelkoop regelmatig op werkbezoek bij de ASKO scholen. Donderdagmiddag 6 november was zij te gast op de Bisschop Huibersschool bij de reguliere muziekles aan groep 3.

Muziekles vast onderdeel
Miep Harding is een ervaren muziekdocent en geeft wekelijks lessen aan alle groepen van de Bisschop Huibersschool. Vanwege de muzikale achtergrond van Diane (zij gaf na haar studie aan het conservatorium jarenlang muziek- en pianoles) ontstond het idee om een muziekles te geven en aan te sluiten bij de reguliere muzieklessen op school. Speciaal voor de gelegenheid had Diane Middelkoop de les voorbereid, aansluitend bij het thema ‘herfst’.

Herfst, herfst wat heb je te koop
In de groepsles werden drie coupletten ingestudeerd van het liedje ‘herfst, herfst, wat heb je te koop’…  begeleid op drie soorten muziekinstrumenten. In de kring speelden en zongen de kinderen om de beurt vraag en antwoord. Daarna werd een spreekvers over de regen gedaan, aan de hand van regenlaarsjes, een regenmuts en een regenjas.

De kinderen van groep 3 genoten zichtbaar van de ‘invaljuf’ met haar les. Het liefst wilden ze allemaal tegelijk vooraan meezingen. Toen de instrumenten eenmaal tevoorschijn kwamen, was het enthousiasme van de kinderen niet meer te stuiten.  Het was heel knap dat de kinderen in 20 minuten tijd een nieuw liedje konden aanleren. Enkele kinderen zijn echt kleine artiesten in de dop en hebben bijzondere talenten.

Lipdub
Als afsluiter zong de hele klas samen met leerkracht Diewke Tuinsma en Miep Harding het al ingestudeerde lied ‘Zo bijzonder’ (Kinderen voor Kinderen) voor de ‘lipdub’ die ze door de hele school gaan opnemen op maandag 10 november. Dit is ter ere van het 50-jarig bestaan van de school.


Toon alle afbeeldingen