• Nieuws
Start project Jumpin


Kick-off Jumpin Mijlpaal - start van het Gezonde Schoolproject

Dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november was de officiële start van het 'JUMP-in programma' op basisschool De Mijlpaal.

Dit programma richt zich op het stimuleren van beweging en gezonde voeding bij basisschoolleerlingen. Jumpin bestaat uit vier onderdelen: signaleren en monitoren (BMI, sportdeelname en motorische vaardigheid), schoolsport, gezond voedingsbeleid op school (water drinken, traktaties, tussendoortjes, lunch) en oudervoorlichting en betrokkenheid.

Bij aankomst op school werden de kinderen/ouders ontvangen door opzwepende muziek en konden alle belangstellenden een springtouwtje pakken om de dag al bewegend te starten. Nadat het schoolplein vol stond met alle bewegende kinderen heeft directeur Bas het officiële startschot gegeven van het gezonde schoolproject.


Om het project verder aan te kondigen hebben de kinderen allemaal hun eigen bidon gekregen, die ze tijdens de workshop “waterles” hebben mogen versieren. Deze bidon staat als teken om iedere dag onder schooltijd water uit te drinken.

Meer informatie over het gezonde schoolprogramma:

www.jumpin.nlVolg jij ons al?

Volg ons op Linkedin