• Nieuws

Geweldige afsluiter van schooljaar Jozefschool Muiden

 

Middeleeuwse moestuin

Het Muiderslot heeft sinds dit jaar een nieuwe directeur: Annemarie Dekker. Toen zij zich kwam  voorstellen op de Jozefschool in Muiden is het idee van een moestuin met middeleeuwse groente ontstaan. Met hulp van de ouderraad en de Vriendenkring  kreeg de school het benodigde tuingereedschap bij elkaar. Leerlingen uit groep 6 vertrokken iedere vrijdag met veel plezier richting het Muiderslot. Als zij niet in de tuin bezig waren dan werkten ze aan andere opdrachten, waarbij het steeds ging om onderzoeken, het gebruiken van de zintuigen en/of dingen maken. 

Zelf een middeleeuwse maaltijd maken

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de kinderen gingen een middeleeuwse maaltijden bereiden met ingrediënten uit eigen tuin! De kinderen oogstten de groente zelf en bereidden onder begeleiding van chefkok Michel in zijn buitenkeuken samen de middeleeuwse gerechten, om ze daarna samen lekker op te eten.

Deze samenwerking tussen rijksmuseum Muiderslot en de Jozefschool Muiden was een proef die zeker zal worden voortgezet in het nieuwe schooljaar. Met dank ook aan de ouders van groep 6 die met hun hulp het project mogelijk hebben gemaakt.

Jozef Muiden juli 2019 2

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin