• Nieuws

Zij bezorgden hen een mooie dag…

Op vrijdag 23 januari jl. hebben leerlingen van groepen 5 t/m 8 een bijzondere dag georganiseerd voor eenzame ouderen uit de buurt in Het Zonnehuis, tuindorp Oostzaan.

Leerlingen van de Satelliet hebben tijdens de kerstmarkt van 2014 een bedrag van € 1378,09 opgehaald voor de eenzame ouderen in de wijk Tuindorp Oostzaan. Met dit mooie bedrag konden de leerlingen samen met Frans Schraven van  theatergroep Opus One de ouderen in de wijk een onvergetelijke dag bezorgen.  De kinderen van de Satelliet verzorgden en serveerden de lunch aan de ouderen. Daarnaast gaven diverse kinderen een dansoptreden. De Satelliet is enorm trots op wat haar leerlingen hebben bereikt.

Foto: Frans Schraven neemt trots de cheque in ontvangst.

Het Zonnehuis

Het Zonnehuis is een monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl. Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. Het Zonnehuis werd gebouwd voor het gemeenschapsleven van -met name- bewoners van het Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Het Zonnehuis is tegenwoordig alle dagen beschikbaar voor o.a. theatervoorstellingen, try-outs, recepties, presentaties, workshops en concerten. 

(Bron tekst en foto: Stadsherstel.nl)

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin