• Nieuws

Eerste prijs 'Weespers aan de wand'

​Het jaarlijkse kunstproject 'Weespers aan de wand' heeft winnaars opgeleverd van de St. Jozefschool in Weesp. De leerlingen van groep 8 hebben niet alleen de groepsprijs gewonnen, maar ook de individuele prijs. Die ging naar het schilderij van Inass.

Het thema was licht en donker. Dit thema sloot goed aan bij de musical van groep 8: 'Sneeuwwitje en de 7 gangsters'. In de musical wordt namelijk een versie van het sprookje van sneeuwwitje verteld, die dicht bij de versie van de gebroeders Grimm ligt. Deze versie is donkerder, duisterder en grimmiger dan de Disneyversie. Na het voorlezen van het oorspronkelijke sprookje moesten de leerlingen een scène kiezen en schilderen, waarin de tegenstelling licht en donker voor hen het duidelijkst naar voren kwam.
 
Met zijn schilderij heeft Inass de Individuele prijs gewonnen. Hoewel er veel goede schilderijen tussen zaten, paste het schilderij van Inass het best bij het thema. Het schilderij met de donkere wolf en drie onnozel kijkende biggen, die in felle kleuren geschilderd waren, sprak de jury het meest aan.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin