• Nieuws

Presentatie prentenboek “De vier hartsvrienden”; Jozefschool Muiden.

​​​Op de Jozefschool in Muiden was het thema van de Kinderboekenweek “Een feest met een geheim”.
Op 9 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten met een presentatie van het prentenboek ‘De vier hartsvrienden’, vervaardigd door leerkracht Douwe Hoitsma samen met Elke Bücheler uit Muiden. Het eerste exemplaar werd feestelijk aangeboden een de burgemeester van Muiden. Het prentenboek is gebaseerd op de vier ‘hartkwaliteiten’, waar de leerlingen mee oefenen op de St. Jozef.

Geheim?
Het thema ‘Een feest met een geheim’ sloot mooi aan bij het thema ‘feest’ van de kinderboekenweek. Maar wat was nu het geheim? Twee weken lang hebben de kinderen met vol enthousiasme proberen te ontdekken wat het geheim was. In een speciale voorstelling kregen de leerlingen vier dansende en feestende dieren in een bosrijke omgeving te zien. Ze ontdekten dat de vier dieren met de vier ‘hartkwaliteiten’ te maken hadden. De hartkwaliteiten (vriendelijkheid, mededogen, blijdschap en gelijkmoedigheid) worden door de kinderen op school beoefend. Ze leerden meer over de dieren en de vier hartkwaliteiten in workshops die door juf Esther de Wind gegeven werden. In deze workshops oefenden ze de hartsvriendendans, ervoeren de tegengestelde emoties van de hartkwaliteiten en leerden conflictsituaties op te lossen.

De vier hartkwaliteiten
Op donderdagmiddag 9 oktober was het dan zover: de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek. Nadat de kinderen de workshops heel mooi hadden gepresenteerd, kwam de onthulling van het geheim. Het geheim was het prentenboek “De vier hartsvrienden”, dat door meester Douwe Hoitsma en Elke Bücheler (ook inwoner Muiden) gemaakt is. Het boek is op de vier hartkwaliteiten gebaseerd. Het eerste exemplaar werd aan de burgemeester overhandigd. De kinderen konden hun ogen niet geloven. Hun eigen meester had een boek gemaakt en dat boek is ook nog in de Nederlandse boekenwinkels te koop. Het prentenboek is door meester Douwe opgedragen aan alle kinderen en leerkrachten, omdat zij de ware beoefenaars van de vier hartkwaliteiten zijn. Meester Douwe sprak verder nog de wens uit dat veel kinderen, ouders, verzorgers en leerkrachten dit boek mogen lezen, zodat ze de vier hartkwaliteiten leren kennen. Voor meer informatie over de vier hartkwaliteiten en het prentenboek, zie www.hethartvanonderwijs.nl
 
Woensdag 5 november geeft meester Douwe een workshop over de vier hartkwaliteiten op de ASKO-Oplis workshopdag.

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin