• In de spotlight

Bijzondere activiteiten op onze scholen


Het is bijna Kerstmis. Op de ASKO scholen wordt aandacht besteed aan het Kerstfeest op heel verschillende manieren. Variërend van samenzang tot het organiseren van een muziekmiddag. Een kleine impressie…… 
 
Kerstwens van de Waaier; een mooie boodschap voor ons allen

Verleden, heden, toekomst
Als het toch eens waar zou zijn dat oorlog en geweld
onverdraagzaamheid of haat en nijd en ook die zucht naar geld
tot het verleden zouden horen;
Dan zou Kerstmis toch veel fijner zijn;
zonder honger, dorst verdriet, zonder ziekte en pijn
is de wereld nog niet verloren!

Als het toch eens waar zou zijn dat vrede overal
tolerantie en saamhorigheid en liefde bovenal
er vanaf heden zouden wezen;
Dan zou Kerstmis toch veel mooier zijn;
zonder vooroordelen, rassenhaat, geniep en venijn
is de wereld gauw genezen!

Als het toch eens waar zou zijn dat wij hier met elkaar
er voor zorgen dat zo’n wereld voor de kinderen daar
in de toekomst echt zal komen;
Dan zal Kerstmis toch veel beter zijn;
met jouw hulp en die van mij,
van alle mensen groot en klein
komt de wereld waarvan wij dromen!
(Frans Niekel, directeur De Waaier)

Op basisschool De Waaier wordt dit prachtige lied, geschreven door directeur Frans Niekel, voor de kerst door de leerlingen samen gezongen.
 
Jozefschool Amsterdam: Meer muziek in de klas
Op verzoek van de KRO-NCRV heeft de Sint Jozefschool meegedaan met het Kerst muziek Gala 'Meer Muziek in de Klas'. Er werd op school in groep 8 gezongen en gemusiceerd met echte BN-ers. Deze filmpjes werden vertoond op het gala in Carre, dat afgelopen zondag is uitgezonden bij de KRO-NCRV, waar ook veel kinderen van de Sint Jozefschool op uitnodiging aanwezig waren. Door de verschillende artiesten, een orkest met 120 kinderen en natuurlijk ook door aanwezigheid van koningin Maxima die het initiatief “Meer muziek in de klas “ van harte steunt, bleek het muziekgala een afwisselend en kleurrijk spektakel. Tevens was het de afsluiting van de wedstrijd voor de meest muzikale klas, van de BZT show, in het afgelopen jaar. Op de Sint Jozefschool wordt met Kerst (en alle andere dagen van het jaar) volop door onze kinderen muziek gemaakt. Zie het filmpje hiernaast.

De Satelliet: kerstpakketten Vreedzame Wijk 

De leerlingen van basisschool De Satelliet hebben in de maand oktober meegedaan aan een Sponsorloop op school. De Sponsorloop was tegelijkertijd de opening van De Kinderboekenweek en had als thema "Jong loopt voor oud".
De leerlingen hebben veel geld opgehaald: bijna 9000 euro. De helft van dit sponsorgeld wordt gebruikt voor nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek. Het andere deel wordt besteed aan de ouderen in de wijk in het kader van "Vreedzame Wijk".
Alle leerlingen van De Satelliet mochten in een brief schrijven welke ouderen in de wijk zij een kerstpakket zouden gunnen. Er werden maar liefst 80 kerstpakketten door de leden van de Ouderraad en de kerstwerkgroep samengesteld. Direct omwonenden van de school ontvingen tevens een mooie kerstster. De leerlingen hebben deze pakketten in de laatste week voor de vakantie.
Van het resterende geld voor de ouderen wordt, net als afgelopen jaar, een leuke dag in het Zonnehuis georganiseerd.


Mijlpaal Muziekcafé
Op vrijdag 16 december jl. hebben een aantal van de leerlingen van de Mijlpaal hun muzikale kunsten laten horen op het speciale ‘ochtendeditie’ van het muziekcafé.

Archipel: Zelfgemaakte kerstkaarten
Leerlingen van de leerlingenraad van de Archipel op IJburg hebben zelfgemaakte kerstkaarten rondgebracht in de buurt.

Op de Willibrordschool is een levende kerststal gemaakt, met iedere dag nieuwe bewoners..

Op de IJsbreker speelden de kinderen met en voor alle ouders en leerlingen de kerstmusical 'Ubuntu'. Zie het filmpje hiernaast​.

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen