• Nieuws
De Aker op de Kaart


'De Aker op de kaart'
‘De Aker op de kaart’ is een project waarbij leerlingen uit de bovenbouw van Het Bovenland, de Horizon en de Odyssee de wijk de Aker in beeld gaan brengen. De drie basisscholen in de Aker worden opgeleid tot onderzoeksjournalisten en mediamakers. Het thema: Hoe is het om te wonen, te leven en naar school te gaan in de Aker? Waar ontmoeten we elkaar en hoe leren we elkaar en elkaars verhalen kennen?

Kinderen gaan op onderzoek in hun buurt. Ze halen beelden en verhalen op, organiseren ontmoetingen en zetten zo hun buurt op de kaart. De blik van kinderen is een andere, de oplossingsrichtingen verrassend, grotendeels vrij van volwassen overtuigingen en weerstand. In deze spiegel kijken, kan volwassenen helpen om nieuwe wegen te zien of over een drempel te stappen. De kaart en reportages zijn daarom het uitgangspunt voor het pedagogisch gesprek. Het eerste gesprek is 27 maart a.s.

Samen met buurtbewoners, kinderen, ouders, leraren, ondernemers, beleidsmakers gaan we kijken naar de leefomgeving. We gaan in verbinding en zoeken naar gedeelde waarden, woorden en beelden.

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin