• Nieuws

Van ruziemaker tot mediator

​​

Op 12 januari 2015 zijn in de Amsterdamse Stadsschouwburg de winnaars van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar 2014 bekendgemaakt door burgemeester Van der Laan. De verkiezing voor bijzondere, kleine Amsterdamse helden werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Een van onze leerlingen, Issam Bouali van Basisschool de Waaier, stond in de finale van deze verkiezing.

Directeur Frans Niekel van de Waaier had Issam genomineerd, omdat hij van ruziemakertje in de onderbouw is uitgegroeid tot succesvol mediator in de bovenbouw. Hij helpt conflicten oplossen, samen met andere mediatoren.

Frans weet nu dat Issam gewoon een sterk gevoel voor rechtvaardigheid heeft. Volgens Issam zijn er nu minder ruzies op school.

De jury prees hem vooral voor de creatieve manier waarop hij ruzies oplost. Om die reden verdiende hij volgens de jury een plaats in de finale.

Toen Issam op het podium in beeld kwam en zijn verhaal vertelde, volgde een daverend applaus vanuit de zaal. Veel gasten vonden dat hij de prijs verdiend had, misschien wel vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Charlie Hebdo in Parijs, waar burgemeester Van der Laan in zijn toespraak ook even bij stilstond.

Hoewel Issam niet gewonnen heeft, zei de burgemeester na afloop nog even persoonlijk tegen hem dat hij vindt dat Issam goed bezig is en dat hij blij is met jongens zoals hij.

Uit alle 59 ingezonden Amsterdammertjes werden door de jury de 10 finalisten en de winnaars gekozen.

Burgemeester Van der Laan sprak maandagavond 12 januari de 12 genomineerden op het podium toe: "Jullie geven ons het vertrouwen dat er in de toekomst mooie dingen zullen gebeuren in Amsterdam". Vera, Anne en Salma van Caland2 wonnen uiteindelijk de titel, voor hun project tegen schelden met kanker en hun inzet voor het Kankerfonds. Eigenlijk stonden er maandagavond 12 winnaars op het podium: alle finalisten werden in het zonnetje gezet en ontvingen een aantal mooie prijzen.

Issam kan trots zijn op zijn daden als mediator. En de ASKO kan trots zijn op zo'n bijzondere leerling…

Zie hiernaast het filmpje dat Basta van alle genomineerden, waaronder ook van Issam, heeft gemaakt.

Met dank aan: Wikistad


 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin