• Nieuws
Leerkrachten Plesman introduceren software.
Op de Dr. Plesmanschool in Badhoevedorp is een proef gedaan met de digibordsoftware van Gynzy. Enkele leerkrachten hebben hiermee geëxperimenteerd, maar toen de proeflicentie afliep is het gebruik van de software in het slob geraakt. Leerkrachten Marlot Wernik en Nienke Geurts wilden hier wat aan doen.

Toen ze hoorden dat het mogelijk is om binnen de proeftuin Digitale Leermiddelen Gynzy alsnog uit te proberen, waren de dames dan ook direct enthousiast. ‘Ik heb over Gynzy mijn scriptie geschreven en de teamleden op mijn vorige school geholpen bij het toepassen van de digibordsoftware’, vertelt Marlot Wernik. Samen met Nienke is zij bereid om de nodige ondersteuning ook op de Dr. Plesmanschool te realiseren.

In november verzorgden zij een eerste bijeenkomst voor verschillende collega’s van de Dr. Plesmanschool. In deze bijeenkomst stond kennismaking met de tools en kant-en-klare lessuggesties van digibordsoftware Gynzy centraal.

Marlot en Nienke leggen de belangrijkste tools uit: schrijven, gummen en pagina’s vernieuwen. Daarnaast worden vele kant-en-klare lessuggesties gedemonstreerd. Om te ervaren welke mogelijkheden Gynzy biedt, werken de leerkrachten direct zelf in hun aangemaakte proefaccount. Zo ervaren zij direct hoe eenvoudig het is om de software te gebruiken. De leerkrachten zullen gedurende de proeflicentie (november en december) aan de slag gaan met de tools van Gynzy. In december volgt een nieuwe training waarin de ervaringen met elkaar worden gedeeld. Als iedereen enthousiast is over het gebruik van de digibordsoftware, zullen straks alle leerkrachten op de Dr. Plesmanschool hiermee aan de slag gaan.

Het implementatieproces Gynzy wordt ondersteund en begeleid door Leonie Verweij, proeftuinleider Digitale Leermiddelen.


Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin