• Nieuws

Vreedzame school Huibers bestaat 50 jaar, nieuwbouw geopend en nieuw logo gepresenteerd

​​​​Op donderdagmiddag 8 januari is de feestelijke opening gevierd van de nieuwbouw aan de Jacob Geelstraat 48 in Amsterdam van de Huibersschool die dit jaar 50 jaar bestaat. Het nieuwe logo werd daarbij onthuld. Ook werd stilgestaan bij het feit dat de Huibers de 600ste Vreedzame school in Nederland is.


Feestelijke bijeenkomst
Op donderdag 8 januari waren buurtbewoners, ouders, bestuur van de ASKO en andere geïnteresseerden aanwezig bij de opening van de nieuwbouw. Er werd o.a. een ‘lip-dub’ getoond, het nieuwe koersboekje van de school is gepresenteerd en het nieuwe logo is onthuld. Daarnaast bestaat de school ook nog eens 50 jaar. Alle groepen kregen die dag hun eerste Vreedzame School-les en een T-Shirt met de nieuwe schoolnaam en het nieuwe logo.


Huibers 600ste Vreedzame school in Nederland
De Huibersschool in Amsterdam is de 600ste ‘Vreedzame School’ in Nederland.
Leerkrachten en leerlingen van de Huibersschool buigen zich de komende tijd - aan de hand van het programma De Vreedzame School - over belangrijke vragen. Hoe overbruggen we meningsverschillen? Hoe lossen we conflicten goed op? Hoe kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan de gemeenschap waar we deel van uit maken? En staan we wel open voor mensen die ‘anders’ zijn dan wij?


*De Vreedzame School
De Vreedzame School is een schoolbreed programma voor basisscholen dat ernaar streeft de school een democratische gemeenschap te laten worden, waarin kinderen en leerkrachten leren om conflicten constructief op te lossen, én waarin kinderen een stem krijgen, betrokken worden bij, en verantwoordelijkheid leren dragen voor het sociale klimaat in de gemeenschap. Zie ook het artikel ‘vreedzame school de Waaier’ op deze site.
Angelique Post, adjunct-directeur Huibersschool: ‘We waren al een tijd op zoek naar een goede methode. Het team heeft eerder al onderzoek gedaan naar methodes en we hebben unaniem besloten voor De Vreedzame School te gaan. Juist in onze buurt is het belangrijk dat we samen met kinderen, ouders en de buurt werken aan een goed pedagogisch klimaat. Wij menen in de Vreedzame School de juiste methodiek te hebben gevonden. Het team is er klaar voor en de ouders zijn ook erg blij dat we in januari gestart zijn.’

* Bron: CED groep

​​

​​


Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen