• Nieuws

Feest op de ASKO scholen


Maar natuurlijk! Carnaval wordt ook boven de rivieren gevierd. Een korte impressie van twee van onze scholen.

St Jozefschool Amsterdam
Al weer een feestje op de St. Jozefschool? Alle 470 kinderen, leerkrachten en hulpouders zijn verkleed en vieren een feestje. Op woensdagochtend 3 februari was er een vrolijke polonaise over het schoolplein, gevolgd door de sleuteloverdracht aan de prinsen en prinsessen Carnaval en de wijziging van de naam St. Jozef in St. Dartelhonk. Er was een goochelaar voor de kleuters en de groepen 3 en 4. En daarna een knallende disco met ballon- en limbodansen voor de grote kinderen. Alle ingrediënten waren aanwezig: goede outfits (o.a. Jack Sparrow, chirurgen, prinsessen, skeletten, clowns, een non, oude gerimpelde dames), moderne muziek en de ouderwetse Carnavalskrakers (‘ik wil met jou wel zeven weken… onder een elektrieke deken’). De stemming zat er alaafgoed in.

Elisabeth Paulusschool
Op vrijdag 5 februari kwamen alle leerlingen verkleed naar school. Na een polonaise in de gymzaal, zijn spelletjes gespeeld en pannenkoeken gegeten in de klas. Als afsluiting de finale van een playbackshow. Ook de leerkrachten hebben een act gedaan.
Voor filmpjes zie:
( https://nl-nl.facebook.com/pages/Elisabeth-Paulusschool/211519338928419)

De Satelliet

Vrijdag 5 februari werd er op de Satelliet Carnaval gevierd. Alle kinderen en leerkrachten hadden hun best gedaan om er zo bijzonder mogelijk uit te zien.
Alle kinderen gingen, onder begeleiding van gezellige carnavalsmuziek, in polonaise door de school. De kinderen hebben vervolgens groepsdoorbroken “gewerkt”. Dit houdt in dat zij met kinderen uit verschillende groepen carnavalsactiviteiten hebben gedaan.
Er werden maskers gemaakt, gesjoeld, geschminkt, geknutseld en nog veel meer.
Ook konden de kinderen lekker hossen in de carnavalsdisco.
Kortom, de kinderen en de leerkrachten hebben een fantastische dag gehad.

St Lukasschool
De St. Lukas heeft vrijdag carnaval gevierd in de feestzaal van de laatste carnavalvereniging van Amsterdam: d’Ossenknarren.
Het was enig!

Ziehier een impressie:

https://www.dropbox.com/s/09rchj116t4bb54/Carnaval%202016%20-%20Sint-Lukas%20school.mp4?dl=0


 


 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen