• In de spotlight

Zonovergoten dag 'De toekomst is NU'


Op donderdag 30 maart 2017 waren alle ASKO scholen gesloten en de leerlingen vrij. Alle ASKO medewerkers namen deel aan de eerste ASKO-brede studiedag in de Meervaart met als thema ‘De toekomst is NU’.


Bijzondere opening
Met een bijzondere muzikale opening van bestuursvoorzitter Diane Middelkoop achter de concertvleugel samen met leerlingen van de Huibersschool werd de dag geopend. Daarna nam hoofdspreker Mark Mieras het woord over negen misverstanden over leren.


Eigen talent
Alle ruim 850 deelnemers konden zich vooraf inschrijven voor drie sessies, waarbij men kon kiezen uit zes verschillende lezingen uit de wetenschap en wel 31 verschillende presentaties en workshops, gegeven door grotendeels eigen ASKO mensen. Langs vier verschillende zichtlijnen was er voor elk wat wils gedurende de dag. Er was keuze uit ‘waardengedreven onderwijs’, ‘de toekomst is NU’, ‘onderzoekend leren’ of ‘brede vorming en ontwikkeling’.
Namens de gemeente Amsterdam is de wethouder van onderwijs, Simone Kukenheim, op bezoek geweest om een impressie van de dag op te doen. Zij ging met collega's in gesprek over kennisdeling en heeft een rondleiding gekregen langs een aantal workshops.


Waarom deze studiedag?
De inhoud en het thema van de ASKO studiedag zijn geheel gewijd aan het ASKO koersplan 2015-2018 op het gebied van kwaliteit van onderwijs. Door continue te blijven werken aan leren en ontwikkelen binnen de ASKO, wil de ASKO de kwaliteit van haar onderwijs op peil houden en hierin excelleren. Om tenslotte het allerbeste onderwijs aan haar leerlingen te blijven bieden, gericht op de toekomst.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen