• Onderzoek

Bezoek in kader van onderzoek


Op dinsdag 14 september heeft een delegatie van vijf leerkrachten uit Estland de Admiraal de Ruyterschool bezocht. Zij zijn o.a. in Nederland om te onderzoeken hoe de ASKO het Opleiden in de School vormgeeft in samenwerking met de UpvA en de HvA. Samen met lector Marco Snoek van de HvA zijn zij een middag te gast geweest op onze academische opleidingsschool.

Eerst hebben zij een rondleiding door de school en alle klassen gekregen van LiO-student Stefan Heinink. Daarna keken zij mee in groep 1/2 van meester Bart Joosse. Na zijn LiO-stage vanuit de UpvA is hij nu voor het tweede jaar als leerkracht verbonden aan de Admiraal de Ruyterschool. Na het klassenbezoek hebben de Estlandse gasten al hun vragen gesteld aan Stefan, Bart en Suzanne de Vries (opleider in de school). Ze waren o.a. geïnteresseerd in de mate waarin opleiders inspraak hebben in het curriculum van de opleiding en waar de opleiding van een opleider zelf uit bestaat. Daarnaast vroegen ze zich af hoe studenten de begeleiding op deze wijze ervaren en hoe de samenwerking met de opleiding eruit ziet.
Hopelijk zijn de Esten enthousiast geraakt door onze manier van werken en kunnen de collega’s van de Admiraal binnenkort op studiereis naar Estland om de resultaten in de praktijk te zien.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin