• In de spotlight
"Trots op solide en innovatieve organisatie"


Diane Middelkoop vertrekt als bestuurder van de ASKO
Bestuurder Middelkoop: “Trots op de solide en innovatieve ASKO organisatie”

Diane Middelkoop vertrekt per 1 september 2018 als bestuurder van de interconfessionele scholengroep voor basisonderwijs ASKO. De ASKO is verantwoordelijk voor 32 scholen in heel Amsterdam en in de plaatsen Badhoevedorp, Landsmeer, Muiden, Weesp en Duivendrecht. De reden voor haar vertrek is haar benoeming als bestuurder van PCBO Zuid in Rotterdam, eveneens een scholengroep met 32 scholen. De Raad van Toezicht respecteert haar keuze.

Bij haar start, bijna zeven jaar geleden, was de opdracht om vanuit een visie op goed onderwijs bestuurlijk richting te geven aan onze scholen en te werken aan een organisatie met hoge ambities om het beste te doen voor de leerlingen, maar ook de organisatie te positioneren als goed werkgever en innovaties te stimuleren.
Met haar vertrek in het vizier mag gezegd worden dat de onderwijskwaliteit hoog is en dat de organisatie staat als een huis. Diane is daarnaast ruim vijf jaar voorzitter van het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam geweest, een periode waarin ze vanuit die positie werkte aan het behartigen van de belangen van het Amsterdamse primair onderwijs.

Diane Middelkoop kijkt met plezier terug: “het is heel fijn om na zeven jaren samen met tal van collega's gebouwd te hebben aan een organisatie, weg te kunnen gaan in de wetenschap dat de kinderen goed onderwijs krijgen in vaak vernieuwende scholen en van gemotiveerde collega's. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn opvolger de organisatie naar een volgende fase kan leiden, die gebouwd is op een stevig fundament.”

In de opvolging van de ontstane vacature zal zo snel mogelijk worden voorzien.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin