• Nieuws

Meidenteam de Achthoek kampioen straatvoetbal 2014.

​Toine van Peperstraten met 'zijn' meiden in grote finale -  Op naar De Dam 

(artikel uit de Telegraaf, 6 november 2014) met dank  voor het overnemen)

AMSTERDAM - Nee,  dit heeft Toine van Peperstraten absoluut niet verwacht. De meiden van basisschool De Achthoek, die hij begeleidt, staan zaterdag in de finale op De Dam! Nadat de wedstrijd in 0-0 eindigt, blijken 'zijn' meiden beter te zijn in de strafschoppenreeks tegen de Wielewaalschool. 

Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat De Wielewaal bijna het hele duel heeft gedomineerd. Na afloop wordt er menig traantje weggepinkt. Het is maar dat de Achthoek in keepster Katrien - dochter van Van Peperstraten - een topper in huis heeft, want zij speelt een foutloze wedstrijd en stopt in de strafschoppenserie ook nog de laatste penalty van De Wielewaal. ,,Dat wij nu in de finale staan, is toch een wonder", klinkt het heel opgelucht uit de mond van de tv-persoonlijkheid van Fox Sports en oud-presentator van Studio Sport. ,,Wij hebben geen voetbalsters rondlopen maar hockeymeiden, die wel weten hoe ze moeten lopen. Ik moet toegeven dat de tegenstander beter is. Maar ik heb een juiste tactiek toegepast: spelen zonder spits en hopen op penalty's. Dat is gelukt."

De Achthoek is een grote school in Zeeburg, met ruim achthonderd leerlingen. Van Peperstraten: ,,We hebben ons met meer ploegen voor het Amsterdams Straatvoetbal Kampioenschap ingeschreven en wij zijn uiteindelijk als enig team overgebleven. Het leeft enorm op onze school. Nu hoop ik dat ze zaterdag met z'n allen op De Dam aanwezig zullen zijn om ons aan te moedigen."

Van Peperstraten moet voor die dag ook nog het nodige regelen met zijn werk. ,,Ik moet  wel even met de mensen van Fox praten, want ik moet wel om half twaalf bij mijn meiden zijn. We hopen er het beste van te maken. Dat staat in ieder geval vast."

Tegenstander in de finale zijn de meisjes van de Rosa Boekdrukkerschool uit West. De ploeg van de begeleiders Ashvin Ramdin en John Eversteijn versloeg in een spectaculaire wedstrijd de Plesmanschool met 4-2. ​

Update: Meisjes van de Achthoek winnen het Amsterdamse straatvoetbaltoernooi

Afgelopen zaterdag hebben de meisjes van groep 8A van de Achthoek de finale van het Amsterdamse straatvoetbaltoernooi gewonnen. 
Tegen alle verwachtingen in wonnen zij door inzicht, inzet, een super spits, een goede verdediging en  een kundige coach de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.Toon alle afbeeldingen