• Nieuws

Kinderen van de Jozefschool Muiden ontmoeten de Dalai Lama.

​Afgelopen maandag hebben Liv, Jules, Calvin en Diam, samen met de Dalai Lama, een boom voor het onderwijs in Nederland bij de Erasmus universiteit geplant. De Dalai Lama gaf een zegen met de wens dat het onderwijs in Nederland met meer compassie doordrongen mag worden. Op onze school beoefenen wij dit al geruime tijd. Mede door dit feit was de Jozefschool door de organisatie uitgenodigd om onderdeel te zijn van het internationale symposium “Education of the Heart”. Een symposium waar de Dalai Lama een belangrijk onderdeel van was.
Tijdens het planten van de boom nam de Dalai Lama de tijd om met elk kind even te praten en hen de hand te schudden. De kinderen vonden het een heel bijzondere gebeurtenis.

Tevens bood meester Douwe het prentenboek “De vier Hartsvrienden” over compassie aan de Dalai Lama aan. Een prentenboek dat hij zelf voor het onderwijs op school heeft geschreven
Een dag eerder waren enkele leerkrachten naar Ahoy gegaan om vanuit onze school, het Hart van Onderwijs te promoten. Veel bezoekers wilden weten hoe wij in de school met onze kinderen werken.
Voor meer foto’s zie deze week onze website.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin