• Nieuws
Bijzonder project op Satelliet


Da Vinci Project op De Satelliet

De Satelliet is een pilot gestart met de methode Da Vinci om te ontdekken of deze vorm van onderwijs past bij de school. Da Vinci is een andere vorm van onderwijs, alle vakken zijn geïntegreerd en de leerlingen worden uitgedaagd om nog meer zelf na te denken en te onderzoeken.

Als onderdeel van de pilot is de Satelliet aan de slag gegaan met een speciaal project rondom amfibieën en reptielen.
In de onderbouw zijn de leerlingen vrij om met eigen ideeën en materialen rondom dit thema aan de slag te gaan. Elke leerling stelt zijn eigen onderzoeksvraag en gaat op zoek naar antwoorden. Voor dit speciale thema over zijn gastsprekers van 'Pret met Rep' op school uitgenodigd. Zij kwamen met levend materiaal zodat de leerlingen op een veilige manier kennis konden maken met echte slangen en mini-krokodillen.

Het bezoek van de dieren heeft diepe indruk op de leerlingen gemaakt, schrijven Alae en Lieke uit groep 7b: 

"Pas geleden kwam er een meneer bij ons op school die ons heel veel vertelde over de krokodil in de prehistorie. De man was van een reptielenopvang met de naam PretMetRep.
De meneer gaf niet alleen uitleg over reptielen, maar ook had hij een echte krokodil meegenomen die hij over onze tafels liet lopen. Ook mochten we aan zijn huid voelen.
Het was een kleine krokodil, maar evengoed was het heel spannend! We vonden de les super leuk! "

Op deze manier is leren onvergetelijk.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin