• Nieuws

Wat is een crash course?

Een paar keer per jaar organiseert het Schoolbureau in samenwerking met ASKO een crash course op een van onze scholen in en rondom Amsterdam. In elf dagen tijd word je ondergedompeld in de theorie en de praktijk en leer je wat lesgeven op een basisschool inhoudt. Je volgt de crash course samen met 8 a 10 deelnemers en je wordt begeleid door twee trainers van het Schoolbureau. Alle dagen loop je mee met een leerkracht die je begeleidt bij je observatie opdrachten.

Op deze manier proef je de sfeer en kun je ervaren of het vak van leerkracht bij je past. De laatste dag sluit je af met een feedback gesprek over hoe je het ervaren hebt, over je sterke en je leerpunten. Ook is er een gezamenlijk presentatie moment waarbij schoolleiders uitgenodigd zijn en waarbij je na afloop in gesprek kan om kennis te maken met ASKO. Voor een uitgebreide beschrijving van een crash course, zie de website van het Schoolbureau.

Crash course Jozefschool afgelopen juni

Eind juni 2023 deden maar liefst tien kandidaten mee aan de crash course bij ASKO op de Jozefschool in Amsterdam. Van deze kandidaten starten er een aantal in september met een werkervaringstraject bij ASKO.

Een werkervaringstraject duurt 3 maanden. Je loopt dan mee met een ervaren leerkracht gedurende een aantal dagen per week. Elke week bouw je een beetje op naar meer zelfstandig voor de groep staan. Tijdens dit traject doorloop je onder begeleiding van een coach het geschiktheidsonderzoek van een van de Pabo’s. Sluit je dit onderzoek met een positief advies af? Dan kun je starten als zij-instromer bij een Pabo naar voorkeur in heel Nederland en kun je in 2 jaar je lesbevoegdheid halen!

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij enthousiast geworden en overweeg jij een baan in het basisonderwijs? Meld je dan aan voor een van de crash courses die het Schoolbureau dit jaar organiseert bij ASKO. De volgende data staan op de planning;

  • 1-11 maart 2024 Jozefschool Muiden
  • 15- 25 maart 2024 't Koggeschip Amsterdam

Meer informatie?

Elke maand organiseert het Schoolbureau een webinar met info hoe te starten met een overstap naar een baan als leerkracht. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor deelnemers met een afgeronde HBO of WO opleiding. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de Crash Course. 

Ook organiseert 1loket een keer per maand (om 19 uur) een online voorlichtingsbijeenkomst op de onderstaande data, aanmelden kan via Liever voor de klas.

Meld je aan

Meld je aan bij: 1loket@bboamsterdam.nl met in de cc info@schoolbureau.nl en Niels Konings: n.konings@askoscholen.nl.

Doe waar je goed in bent!

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin