• Nieuws
Mijlpaal 25 jaar

Dit jaar viert  De Mijlpaal het 25-jarig bestaan; na een geslaagde reünie met oud-leerlingen was het nu tijd om dit jubileum met de leerlingen te vieren: Het circus kwam naar De Mijlpaal...

Onder leiding van 'Circus in Bedrijf’ hebben de leerlingen geoefend om tijdens een spetterende voorstelling op te treden als jongleur, dompteur, acrobaat, tijger, vogel of fakir. Op beide panden werd in maar anderhalve dag tijd een circusvoorstelling voorbereid.


De leraren en alle hulpouders oefenden samen met de leerlingen met balanceren op de ton, de bal of de wip. Ook was er ruimte voor dieren; de kleutergroepen gingen aan te slag om een act als vogel of tijger op te voeren en de instroomgroep oefende met het koorddansen. Als komische noot was er een sketch met obers, door leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Spannend werd het bij de fakirs; de leerlingen lagen hier op echte spijkerbedden. Verder werden de nodige trucjes geoefend met jongleerballen, powersticks, diabolo's, bordjes en ringen.
 
Na de repetities gaven de leerlingen een circusoptreden op een echt podium, met muziek en kostuums. De show werd gestolen door al onze leerlingen die lieten zien hoe hard ze allemaal hadden gewerkt voor het eindresultaat. De ouders hebben ademloos gekeken en het applaus was luid en welverdiend.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin