• Nieuws

Catharinacollege: Taalontwikkeling en leesplezier.

​Woensdag 8 oktober wordt het eerste Catharinacollege in de Catharinaschool georganiseerd. Dit is een gratis informatieavond voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar uit de Rivierenbuurt en vindt plaats in de Catharinaschool in de Vechtstraat 88.

Catharinacollege
Het thema van het Catharinacollege op woensdag 8 oktober staat in het teken van de kinderboekenweek: Taalontwikkeling en leesplezier. De bedoeling is om dit schooljaar meer Catharinacolleges te organiseren over school en opvoeding.

Tussen 20.00 en 21.30 uur is er een boekenmarkt en er zijn verschillende workshops met deskundige gasten: kinderboekenschrijfster Victoria Farkas (bekend van Dierenpolitie) en Olivier van kinderboekhandel Casperle. De volgende vragen worden die avond beantwoord:

  • Hoe krijg ik mijn kind aan het lezen?
  • Hoe maak ik voorlezen spannend?
  • Is lezen op internet ok?

Ouders uit de Rivierenbuurt met kinderen tussen de 2 en 12 jaar zijn welkom om hierbij te zijn. Het Catharinacollege is gratis en aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk.

Meer info
Het Catharinacollege wordt georganiseerd door Dynamo. Voor meer informatie, bel of mail Joke Hilverda, telefoon 06 45 13 62 81, jhilverda@dynamo-amsterdam.nl 

Catharinaschool op weg naar de alles-in-één-school
De Catharinaschool is volop in beweging en gaat met haar tijd mee op weg naar een alles-in-één-school. Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen spelen en leren in de eigen buurt in de peuterschool Catharina (een mix van voorschool en opvang). De school heeft een continurooster waar kinderen van 4-12 jaar tot 14.00 uur les hebben. Na schooltijd kunnen ze meedoen, in de Talententent XL, met leuke en leerzame activiteiten op het gebied van kunst en sport. De ‘Huiskamer’ is gestart met een inloop voor kinderen onder deskundige begeleiding. Buurtgenoten geven workshops aan de kinderen en delen zo hun kennis en ervaring. Er worden ‘Catharinacolleges’ (informatieavonden) georganiseerd over school en opvoeding voor ouders uit de buurt.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin