• In de spotlight

Een impressie…

​​​​​​​Het carnaval is dit weekend losgebarsten in verschillende delen van Nederland. Op de ASKO scholen wordt op diverse manie​ren aandacht besteed aan carnaval. Dat varieert van compleet verklede teams en kinderen, een oergezellige weekopening in polonaise tot de opmaat naar de vastenperiode voor het goede doel. Een korte impressie…

St. Jan
Op de St. Janschool werd gedanst en gehost in de speelzaal. Leerlingen van de bovenbouw bewust samen met leerlingen van de onderbouw. Daarna is het feest vervolgd met het spelen van spelletjes in de klas .

St. Jozefschool Amsterdam
Op de St. Jozefschool is het belangrijk aan het feest van carnaval nog een diepere laag toe te voegen. Want geheel vanuit de Katholieke traditie is carnaval natuurlijk het ‘nog even los gaan voor de vastenperiode’. Dit vastenthema en straks de eigen ‘verjaardag’ (19 maart, St. Jozef) willen zij daarom meer betekenis geven door het met de kinderen te koppelen aan het goede doel van dit schooljaar ‘stichting Jarige Job’. Vasten krijgt betekenis door iets aan een ander te geven. Op de Sint Jozefdag, 19 maart, is het de verjaardag van de school. Daarom wordt aan ouders, die financieel niet in staat zijn de verjaardag van hun kind te vieren, een doos geschonken met alle ingrediënten om een prachtig feestje te bouwen. Om dit mogelijk te maken zal na de voorjaarsvakantie een inzameling worden gehouden van echte producten, zodat er in iedere groep twee verjaardagsdozen samengesteld kunnen worden. De ‘Stichting Jarige Job’ schenkt zo’n verjaardagsdoos via de voedselbank aan de ouders van een jarig kind. Dit kind krijgt zo van de eigen ouders een superleuk verjaardagsfeest.

Natuurlijk is op woensdag 11 februari uitgebreid carnaval gevierd met het gehele team en de leerlingen, een korte impressie van het feest:
Wist je dat…
- het ‘feest kon beginnen’?
- de stoppen niet doorsloegen van die ‘elektrieke deken’?
- de ‘polonaise hollandaise’ gelopen werd?
- er gelukkig chirurgen waren in geval van een botsing tegen ‘het paard in de gang’?
- die chirurgen niemand aantroffen met ‘unne spijker in hunne kop’?
- er conform eetbeleid geen ‘ff wachten.. pizza’ gegeten werd?
- er aan ‘onze keukendeur’ niemand stond?
- niemand zei: ‘as ze me missen’?

Het Wespennest
Op het Wespennest is op maandag 16 februari de week spectaculair en oergezellig geopend met toneel, zang en een heuse optocht. Een weekopening waar iedereen goeie energie van krijgt.
Zie het filmpje hiernaast.

Jozefschool Weesp en Muiden
Op vrijdag 13 februari is het carnavalsfeest losgebarsten op de Jozefschool in Weesp en Muiden. Het hele team en de leerlingen hosten door de school, daarna werd er in de klas een modeshow gehouden. Alle kinderen zagen er prachtig uit. Daarna volgde een spelletjescircuit langs de verschillende (kleuter)klassen: stoelendans, spijkerpoepen, koekhappen, snoepje uit een bak met water happen, kleuren, een raadspel, een kleine knutselactiviteit en dropveters eten zonder je handen te mogen gebruiken. Ook in Muiden was er een modeshow in de klas en is de carnavalsdans geoefend, zoals een kabouterdans en een dans van cowboys en indianen. Na een spelletjes circuit was er een optreden van de ingestudeerde dansjes. De kleuters en groep 3 kregen zijn verrast door een optreden van een clown.
Alle kinderen hebben van het carnavalsfeest genoten.Foto’s van boven naar onderen:
1. St. Jan team in carnavalsoutfit
2 t/m 4. St Jozefschool Amsterdam
5 t/m 6 Jozefschool Muiden

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen