• In de spotlight

Hele week feest


Deze week staat basisschool de Botteloef in het teken van het 40-jarig bestaan van de school en vinden er verschillende activiteiten plaats.
Zo was er op maandag een Botteloef Got Talent Show waarbij kinderen uit alle groepen een optreden gaven. De jury bestond uit een ouder, een leerling en als speciale gast meester Eddy Nan, de oud directeur van de Botteloef.
Donderdag vindt er een feestavond plaats voor de kinderen en hun ouders. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals oudhollandse spelletjes en springen op een springkussen. En er is een heuse rommelmarkt. Ouders maken verschillende hapjes en ook voor de kinderen zijn er voldoende versnaperingen. De opbrengsten van deze feestavond worden besteed aan het verfraaien van ons achterplein.
Als afsluiting is er op vrijdag een vossenjacht waarbij de kinderen in groepjes op zoek gaan in de buurt naar verkleedde leerkrachten.

Korte uitleg over de naam van de school
“De Botteloef werd opgericht in 1976 in een buurt met benamingen uit de scheepvaart. Wij kozen de naam De Botteloef. Een botteloef is namelijk een klein doch heel belangrijk onderdeel van een zeilboot. Het zorgt ervoor dat het scheepje op koers kan blijven; bij rustig weer maar ook als het stormt. De botteloef maakt dat het fokkezeil precies de juiste afstand heeft tot het schip zodat het kan genieten van de volle wind zonder flapperende zeilen. En dát is precies waar wij naar streven op De Botteloef: de kinderen de ruimte te geven die ze nodig hebben om tot volle ontplooiing te kunnen komen, niet te groot, niet te klein, precies passend binnen de kaders van hun mogelijkheden en die van ons.”

Ook zo benieuwd naar onze school? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
Maak telefonisch een afspraak 020-6317184 of kijk op de website voor de eerstvolgende open dag: www.botteloef.nl 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin