• Nieuws

Mededeling aan het einde van het schooljaar 2020-2021.

Tegen het einde van dit schooljaar kijken wij terug op een bewogen jaar. Een jaar waarin we te maken kregen met testen, besmettingen, quarantaines. Een jaar waarin helaas ook een aantal van onze medewerkers, leerlingen en ouders zelf corona kregen. Met de vakantie voor de deur, de toenemende vaccinatiegraad en de verruiming van de maatschappelijke maatregelen kijken we ook langzaam weer vooruit.

Als schoolbestuur hebben we het onschatbare belang van (digitale) verbondenheid ervaren. Mogelijkheden van digitalisering zijn, met een indrukwekkend tempo, ingezet in onze organisatie. We zullen daarom volgend schooljaar blijven investeren in digitalisering voor de toekomstgerichtheid van ons onderwijs. Daarnaast hebben we de flexibiliteit en het improvisatietalent van alle betrokkenen gezien, medewerkers, leerlingen en ouders. Maar bovenal zien we de waarde van het samen kunnen zijn.

We hopen een schooljaar tegemoet te gaan waarin we weer allemaal ‘gewoon’ naar school kunnen. Toch moeten we er rekening mee houden dat een klas altijd nog naar huis kan worden gestuurd als er sprake is van een besmetting en de kinderen in quarantaine moeten.

Ook het lerarentekort houdt ons in Amsterdam en omgeving erg bezig. Wij doen er alles aan om genoeg leerkrachten op school te hebben, maar kunnen dat niet altijd garanderen. In uiterste gevallen zullen sommige scholen aanpassingen moeten doen in het onderwijsprogramma om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen blijven garanderen.

Met deze brief willen we u bedanken voor uw inzet, geduld en flexibiliteit het afgelopen jaar en hopen ook weer op uw medewerking voor komend schooljaar.

We wensen u nu eerst een heel fijne vakantie. Mocht u naar het buitenland op vakantie gaan, dan willen u nog op de volgende informatie van de GGD wijzen:

“Gaat u in de zomervakantie naar het buitenland? Houd er rekening mee dat u bij terugkeer misschien in quarantaine moet. Dit geldt ook voor uw kinderen. Via deze link leest u meer informatie daarover.”

We hopen dat we gezond en uitgerust weer kunnen starten aan het nieuwe schooljaar, fijne zomerweken!

Met vriendelijke groet,

Dorien Nelisse

Bestuursvoorzitter ASKO scholen.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin