• Nieuws

Naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen rondom Corona.

Beste ouders en verzorgers,

Zoals u wellicht heeft gehoord of gelezen in de media nemen de corona-besmettingen in de regio Amsterdam dagelijks toe. Daarom is het belangrijk dat we heel voorzichtig zijn. Dat betekent dat wij als volwassen 1,5 meter afstand houden tot elkaar, dat iedereen de hygiënemaatregelen in acht blijft nemen, evenals de richtlijnen die gelden bij verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling reuk- en/of smaakverlies. Dat is niet altijd even makkelijk. Net zo min als het begrijpen van de veranderingen die de overheid doorvoert in de richtlijnen. Dat doet de overheid omdat er steeds meer bekend wordt over het virus. Maar ook omdat de GGD’s het enorm druk hebben en er daarom maatregelen genomen moeten worden om de druk te verlichten.

Afgelopen vrijdag was er een persconferentie. Er gelden nu de volgende richtlijnen voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs:

  • Heeft uw kind lichte verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Uw kind hoeft niet getest te worden op corona. Wij verzoeken u echter om bij serieuze verkoudheidsklachten uw kind thuis te houden.
  • Als uw kind een nauw contact is van iemand die corona heeft of als uw kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is, dan moet uw kind thuisblijven.
  • Heeft uw kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Uw kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft uw kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg uw kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Komt uw kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine). Voor oranje of rode gebieden vanwege corona zie NederlandWereldwijd.

Nogmaals: Als uw kind serieuze verkoudheidsklachten heeft, houd uw kind dan thuis. Eventueel kunt u contact opnemen met uw schoolleider om af te stemmen of het wel verstandig is dat uw kind naar school komt. Als uw schoolleider u adviseert uw kind thuis te houden, houdt u daar dan ook aan.

Ik kan niet blijven benadrukken hoe belangrijk het is dat we ons aan de richtlijnen houden en goed met elkaar afstemmen. Dan is de kans het grootst dat we het virus onder controle houden en kunnen we ten minste grotendeels toch ‘normaal’ met elkaar doorleven en –werken, leren èn plezier hebben.

Met vriendelijke groet,

Dorien Nelisse

College van Bestuur ASKO

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin