• Nieuws

Beste ouder(s), verzorger(s),

Aan het einde van dit schooljaar kijken wij terug op een bewogen jaar. Een jaar dat wederom veel heeft gevraagd van de flexibiliteit en inzet van onze leerlingen, leraren, (adjunct)directeuren en u als ouder(s) / verzorger(s). We zijn weer meer ervaren geworden in het schakelen tussen fysiek en online onderwijs en helaas ook met testen, besmettingen, quarantaines. Veel van onze medewerkers, leerlingen en ouders hebben dit zelf ondervonden.

Als schoolbestuur kijken we vooruit naar de periode na de vakantie. Wij zien het komende schooljaar twee grote uitdagingen voor onze scholen; het lerarentekort en het oplopen van Coronacijfers.

Het lerarentekort houdt ons in Amsterdam en omgeving erg bezig. Wij doen er alles aan om genoeg leerkrachten op school te hebben, maar kunnen dat niet altijd garanderen. In uiterste gevallen zullen sommige scholen aanpassingen moeten doen in het onderwijsprogramma om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen blijven garanderen.

We zijn daarnaast druk bezig met het uitwerken van scenario’s om in het geval van een nieuwe Corona-uitbraak het onderwijs veilig en verantwoord te kunnen blijven geven. Hierbij is het uitgangspunt dat te allen tijde schoolsluiting moet worden voorkomen. Het ministerie van OCW heeft hier een sectorplan voor opgesteld dat een leidraad bevat voor schoolbesturen en scholen. Toch moeten we er rekening mee houden dat een klas altijd nog naar huis kan worden gestuurd als er sprake is van een besmetting en de kinderen in quarantaine moeten. Ook omdat er niet altijd vervanging mogelijk zal zijn. Dit vraagt van ons allen dat wij voorbereid zijn om tijdig te kunnen schakelen.

Met deze brief willen we u nogmaals bedanken voor uw inzet, geduld en flexibiliteit het afgelopen jaar en hopen ook weer op uw medewerking, begrip en geduld voor komend schooljaar.

We wensen u nu eerst een heel fijne vakantie toe. Mocht u naar het buitenland op vakantie gaan, dan willen u nog op de volgende COVID-informatie van de GGD wijzen: Via deze link leest u meer informatie daarover.

We zien alle leerlingen graag weer gezond en uitgerust bij de start van het nieuwe schooljaar, fijne zomerweken!

Met vriendelijke groet,

Willem Kuijpers

Bestuurder a.i. ASKO Scholen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin