• Nieuws

Verkiezing georganiseerd door gemeente Gooise Meren

 

D66 Gooise Meren heeft net als vorig jaar de verkiezing voor beste conciërge gehouden. Dit jaar waren er 15 aanmeldingen en is Bas van de Jozefschool Muiden is gekozen.

Wethouder onderwijs overhandigde Bas de oorkonde, de kinderen hadden een boekje voor hem gemaakt. 

Brief Jozefschool Muiden aan de wethouder 

De Jozefschool in Muiden droeg Bas aan de wethouder voor. In de brief worden alle kwaliteiten van Bas genoemd en geroemd, want.... hij is veel méér dan een conciërge voor de school. 

Een opsteker voor het werk dat alle conciërges doen voor onze scholen - ze zijn onmisbaar en wij zijn trots op onze Bas.

 

Aan de gemeente Gooise Meren:

"We hebben jullie brief ontvangen waarin jullie aangeven op zoek te zijn naar de meest behulpzame conciërge die zorgt voor een veilige omgeving in Gooise Meren.

Helaas zo iemand hebben wij niet in Muiden.

Wij hebben wel iemand die veel méér is dan behulpzaam en zorgt voor een veilige omgeving en dat is onze conciërge Bas Otten.

Bas is dit schooljaar begonnen voor halve dagen, gefinancierd met de werkdrukgelden. Voorheen deden we, als team, de meeste van zijn klussen, maar Bas doet meer en alles veel beter. We zouden hem een hele baan gunnen, dus misschien kunnen jullie net zoals in Amsterdam vanuit de gemeente deze baan bekostigen. Je zult je dan wellicht afvragen waar je je geld aan uitgeeft? Lees verder..."

 

Wat doet Bas allemaal

Bas start zijn dag met ondersteunende taken zoals de telefoon opnemen, thee zetten en kijken of er genoeg wc-papier en handdoekjes zijn in de toiletten. Hij controleert of de schoonmaak juist is gebeurd en of ieder kind op school is. 

Daarna timmert hij er flink op los: zo heeft hij voor zijn kleine voetbalvrienden (de kleuters) inklapbare doeltjes gemaakt, een kabouterhuis voor de themahoek, een verrijdbare kist voor de blokken, een keuken in het handvaardigheidslokaal om kooklessen te kunnen geven aan een hele klas en binnenkort start hij met een bank voor buiten zodat de kinderen voor de school kunnen chillen.

Hij loopt pleinwacht, waarbij hij een luisterend oor is voor de kinderen en graag een potje mee voetbalt met de kleuters.

Hij heeft alle magazijnen opgeruimd en opnieuw ingedeeld, zodat iedereen weer de materialen kan terugvinden die de school rijk is.

Om de school is geveegd, gesnoeid en de putten zijn leeggehaald. 

Hij waakt over de openbare terreinen; pompen die stilvallen of gevaarlijke situaties met lantarenpalen meldt hij bij de gemeente zodat zij dit kunnen oppakken.

De containers worden aan de weg gezet en werklui worden opgevangen. Hierdoor worden werkzaamheden vaak in een keer goed uitgevoerd. Dat laatste scheelt veel tijd voor de school.

Groene vingers-club

Daarnaast is hij met een leerkracht de groene vingersclub gestart waarbij hij kinderen uit diverse groepen buiten begeleid met tuinieren, en kleine klusjes. Zo houden we Muiden samen schoon met de kinderen. Over burgerschap gesproken!

Bas gaat mee naar het Muiderslot waar onze groep 6 een moestuin in gestart om middeleeuwse groente te kweken en buiten lessen krijgt over de natuur. Bas begeleidt een groepje en ziet een rijke leeromgeving om zich heen. Afgelopen vrijdag heeft hij de kinderen kennis laten maken met de valkenier en zo hebben de kinderen een spontane les met uilen gehad.

Bas gaat binnenkort met een groep eieren uitbroeden.

Verbinding met Muiden

Bas zoekt verbinding met de stad Muiden: hij haalt hout op bij bewoners van de nieuwe wijk de Krijgsman en maakt voor de school hiervan een bolderkar zodat groep 6 het gereedschap kan meenemen naar het Muiderslot. 

Bas legt contact met de zorgboerderij waar zij met dezelfde thema's bezig zijn als op school en regelt een kijkje voor de groepen die hier interesse in hebben.

Tot slot: Bas vertegenwoordigt de oren en ogen van de school. Vorige week heeft hij nog twee inbrekers betrapt die gelukkig niet konden toeslaan. Bas woont in Muiden en was heel snel ter plaatse bij de inbraakmelding. 

Onderwijs beter met Bas

Onze school en ons onderwijs is een stuk rijker geworden met Bas erbij. Hij is zeer behulpzaam en zorgt voor een veilige en leerrijke omgeving voor kinderen.

De werkdrukgelden zijn op onze school een schot in de roos, hebben een gezicht gekregen en we hopen dat we hem nog heel lang vanuit deze gelden mogen betalen.

 

Lees ook dit leuke nieuwsbericht:

https://www.muidernieuws.nl/reader/137356/128504/conci-euml-rge-van-het-jaar-werkt-op-de-jozefschool

 

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin