• In de spotlight

Rugzakjes voor vluchtelingenkinderen


De leerkrachten en kinderen van de Elisabeth Paulusschool hebben kinderen van vluchtelingen verrast met een rugzakje vol met cadeautjes. Alle kinderen van de school hebben rugzakjes en spulletjes verzameld voor kinderen van Syrische en Afghaanse vluchtelingen die op het Griekse eiland Lesbos opgevangen worden. Een aantal leerkrachten heeft de meer dan 40 rugzakjes gevuld met cadeautjes. Er zijn rugzakjes gemaakt voor jongetjes en rugzakjes voor meisjes. De kinderen zijn trots op het resultaat. Een mooi initiatief van de El. Paulusschool om hieraan mee te doen.

De stichting ‘Bag to the future’ organiseert deze ( zie facebook: Bag to the future)
Een leerkracht van de El. Paulusschool, Femke Rau is nadrukkelijk op zoek gegaan naar een actie waarbij de school kinderen van vluchtelingen konden helpen.
Twee weken geleden is de organisatie naar Lesbos afgereisd. Via Facebook blijft de school op de hoogte van het verloop van de actie. De foto’s van de kinderen met de uitgedeelde rugzakjes zeggen meer dan genoeg. Het is inmiddels ook mogelijk geld te doneren omdat de situatie op Lesbos erbarmelijk is en rugzakjes alleen helaas niet genoeg zijn.

 

Met dank aan Stichting Bag tot the future voor het ter beschikking stellen van de foto's.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin