• ASKOfette

Afdeling materiële zaken ASKO: mede dankzij hem wonen we zo mooi


Loopbaan in het kort:
Na mijn studie bouwkunde heb ik mijn militaire dienstplicht vervuld. Tijdens deze periode heb ik de officiers opleiding gevolgd en ben ik nadien 10 maanden operationeel in Duitsland geweest. Ik was daar pelotonscommandant en had daar de leiding over een peloton van 39 (veelal vroegtijdige schoolverlaters) dienstplichtige militairen. Dit is voor mij een zeer leerzame periode geweest. Een periode die ik niet had willen missen. Helaas bestaat militaire dienstplicht niet meer. Ondanks het gegeven dat defensie een intensieve poging heeft gedaan om mij in dienst te houden, ben ik toch invulling gaan geven aan mijn opleiding bouwkunde.

Na een periode gewerkt te hebben als calculator, werk- en projectvoorbereider bij onder meer Heijmans - woningbouw en de BAM - utiliteitsbouw ben ik bedrijfsleider geweest bij een aannemer van luxe woningbouw. Omdat er minder vraag was naar dit soort woningen liep het werk terug in omvang en ging het uiteindelijk met dit bedrijf begin negentiger jaren financieel niet goed. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Ik wilde mijn kennis vanuit de bouw “aan de andere kant van de tafel” inzetten. Hierdoor ben ik als hoofd bedrijfsbureau bij de afdeling Huisvesting en Materiële Zaken, met Ronald Bloem als hoofd van de afdeling, bij het Centraal Onderwijs Kantoor (COK) te Amsterdam gaan werken. Het COK ging begin 1994 fuseren met andere onderwijsbureaus en werd onderwijsbureau ROAB. Later is de ROAB overgegaan in Dyade Dienstverlening Onderwijs.

In 1998, toen het Bestuurskantoor van de ASKO zich verder ontwikkelde en ging uitbreiden met de afdelingen Materiële Zaken en Juridische Zaken, ben ik gevraagd om te komen werken bij de ASKO.
Dit was voor mij een grote eer en ik ben dan ook ingegaan op het aanbod.

Tot op de dag van vandaag werk ik hier met veel plezier aan onze onderwijshuisvesting en alles wat daar beleidsmatig en uitvoeringstechnisch mee te maken heeft.

Leuk aan werken in het onderwijs is:
Ik vind ik mijn werk leuk omdat ik veelal bezig ben met bouwkundige- en facilitaire zaken.
Ook overleg voeren met gemeenten, andere schoolbesturen, architecten en uitvoerende partijen om voor de ASKO en onze scholen een optimaal resultaat te behalen is leuk en geeft veel voldoening.
Daarnaast werk ik graag met mensen en mijn werk ervaar ik als veelzijdig. Geen dag is hetzelfde.
Tevens lever ik graag een bijdrage aan de opgroeiende jeugd. Immers, uiteindelijk doen we het daar allemaal voor. Dus investeren in de toekomst.

Hoe was je zelf als kind?
Tja….. wat zal ik daarop zeggen.
Mijn ouders zouden zeggen: “een voorbeeldig en gemakkelijk kind” en altijd behulpzaam.
Waarschijnlijk zijn zij niet van alles op de hoogte…

Mooiste boek/muziek/film?
Een echte lezer ben ik niet (past thans niet echt binnen ons drukke gezin).
Maar boeken over spionage en contra spionage en thrillers spreken mij aan, waaronder:
John Grisham, Jan Guillou, Alistair MacLean.
Als kind las ik boeken van Arendsoog, De Kameleon, Mathilda en Pietje Bell, maar ook stripboeken en De Kijk.

Ik luister graag naar muziek. Mijn interesse is breed.
Het genre is afhankelijk van de situatie waarin ik me begeef of waar ik ben.
Zo mag ik (een willekeurige greep) onder andere graag luisteren naar Chris Rea, Phil Collins, Santana en Eros Ramazzotti, maar ook de reggae en pop / disco muziek uit de jaren ’70,’80 en ’90.
Zo zijn er ook momenten dat ik graag luister naar Nederlandstalig, waaronder André Hazes, maar ook lichte klassieke muziek en Jazz.

Ik kijk graag naar films.
In algemene zin naar thrillers en spionage films met een goed verhaal.
Ook kijk ik graag naar de klassiekers, waaronder: de Once Upon a Time in the West, The Good the Bad and the Ugly, The Deer Hunter, The Godfather, Gladiator, The Silence of the Lambs, Troy, The Shining , Titanic, The Bourne Identity, Die Hard, Blood Diamond enz.

Ik erger mij aan…
Onrecht, onbetrouwbaarheid, zinloos geweld, onzorgvuldigheid / slordigheid, niet collegiaal gedrag en mensen die er de kantjes, in de meest brede zin van het woord, vanaf lopen.

Verliefd/verloofd/getrouwd?
Ik ben inmiddels alweer 24 jaar getrouwd met Jacqueline en we hebben drie kinderen.
Stephan 19 jaar, Marvin 17 jaar en Phylicia van 14 jaar. Ook hebben we een hond; een boxer van 4 jaar. We wonen sinds 2001 met veel plezier in Nieuw-Vennep.
Een dorp dat centraal gelegen is in de randstad met goede verbindingen naar de omringende steden Amsterdam, Leiden, Den Haag en Haarlem en de kust (Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort)

Ik wil graag een keer op de foto met ….
Ik zou het niet weten… Met iedereen met wie ik op de foto wil staan, sta ik op de foto.

Trots op?
Dat ik een bijdrage mag leveren vanuit onze afdeling Materiële Zaken van het bestuursbureau met als doel dat onze scholen, binnen de (financiële) mogelijkheden en wet- en regelgeving, adequaat gehuisvest zijn of alsnog worden.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Zo veel mogelijk genieten.
Soms zijn dit de mooie (kleine) momenten in het leven, soms zijn dit materiële aangelegenheden. Een greep hieruit is: mijn gezin (inclusief Bruno, onze hond / boxer), familie en vrienden, vakantie, zeilen, (uit)eten, bioscoop en in en rondom het huis bezig zijn.

Dondersteentjes (ook buiten de klas): dit is mijn gouden tip…
Tja, wat zijn dondersteentjes? Er zijn verschillende gradaties om het maar zo te benaderen.
In algemene zin in gesprek gaan, aanspreken op het gedrag en een “spiegel voorhouden”.
Daarnaast zijn er in mijn beleving ook situaties te benoemen waarbij een hardere aanpak wenselijk is waarbij ik voorstander ben van “oog om oog - tand om tand”. (Dit zal voor een buitenstaander vragen oproepen maar de insiders weten wel wat ik hiermee bedoel). Maar een kind dat grenzen opzoekt waardeer ik wel.

Aan wie wil je het stokje doorgeven en waarom?
Omdat iedereen binnen de ASKO haar steentje bijdraagt, op verschillende niveaus en elk vanuit een eigen invulling, wil ik niemand te kort doen om zo maar het stokje gericht door te geven.
Op basis hiervan heb ik vanuit ons personeelsbestand willekeurig iemand gekozen.
Het is Dieneke Blikslager bij de St. Jan geworden.

 

Foto's: genomen tijdens het ASKO feest van 2014 William met zijn collega's van boven naar onderen:

Homepage met controller Richard Winter, met directeuren Rob Schimmel en Maarten Berkers, directeur Ellen Scheermeijer, met Rob Schimmel en de hoofdredacteur.

Foto's films: The good the bad and the ugly en The deer hunter

 


 

Toon alle afbeeldingen