• ASKOfette

Interview met Mirjam Blok, leerkracht bij de Willibrord op IJburg.

​​​​Loopbaan in het kort:
Voordat ik in het onderwijs ben gaan werken heb ik eerst 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Daar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de vraag ‘hoe zoeken mensen bedrijven,producten of diensten’. Ook heb ik nog een meer talige bezoekersgids gemaakt voor de Amsterdamse bezoeker en expats. Op een gegeven moment had ik besloten iets nuttigers te gaan doen en toen ben ik de Ipabo gaan volgen. Dit vond ik zo leuk, dat ik heb doorgezet en zo ben ik 6 jaar geleden bij de Willibrordschool terecht gekomen. En daar werk ik nog steeds met veel plezier.


Leuk aan werken in het onderwijs is
Dat is best wel veel om op te noemen. Natuurlijk werken met de kinderen en alle andere verschillende contacten die je hebt in het onderwijs. Maar het leukst blijft toch de kick dat je kinderen leert leren en kennis overdraagt. 

Hoe was je zelf als kind?
Energiek, vrolijk en hééél vroeg wakker. School, daar had ik niet zo heel erg veel mee, dat is pas later ontstaan.  Ik was vooral buiten te vinden op en in het water of gewoon lekker aan het spelen met andere kinderen . 

Mooiste boek/muziek/film?
Tja, dat vind ik altijd van die lastige vragen want ik vind veel boeken mooi. Ik ga voor één van de boeken die ik het afgelopen jaar heb gelezen. ‘Wij en ik’ van Saskia de Koster, een Vlaamse schrijfster. Voor film kies ik ook voor een film die ik onlangs heb gezien,  ‘La Grande Belezza’. En muziek,  dat vind ik echt te moeilijk om te zeggen,  want daar houd ik erg van en mijn smaak is heel gevarieerd. Rock,Jazz,dance,pop trasch klassiek, ballroom, elevator muziek. Oké,  ik noem een naam, Nick Cave. 

De school waar ik werk is een fijne school omdat…..
Het team fijn is. Het team van de Willibrord is heel open, kritisch en met humor. We zijn er voor elkaar en de kinderen. Er is een goede sfeer op school en de kinderen en ouders komen er elke dag met veel plezier.

Ik erger mij aan…
Mensen die vuil op straat gooien, dat vind ik zo niet kunnen.
Verliefd/verloofd/getrouwd?  
Verlief en samenwonend.

Ik wil graag een keer op de foto met ….
Madonna, ik zou ook graag eens iets met haar gaan drinken.

Trots op?
Dat ik met roken ben gestopt. 
 
Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Van alles en nog wat. Naar concerten, theater, tentoonstellingen. Eten, lezen en alle aktiviteiten in en op het water, ook bevroren.

Dondersteentjes in de klas: dit is mijn gouden tip…
Gebruik humor om ze te ontregelen. 

Aan wie wil je het stokje doorgeven en waarom? 
Ik wil graag het stokje door geven aan Dorus Nibbering, gymleerkracht van de Willibrordschool. Wekelijks ziet hij ongeveer 300 kinderen en  ik ben elke keer weer verbaasd hoe goed hij de kinderen kent. Ik vind het bijzonder en inspirerend  hoe Dorus omgaat met ze. De rust, kalmte en creatieve oplossingen die hij heeft. Altijd even rustig hoe hij een kind kan bewegen tot te doen wat die moet doen. Fantastisch. En natuurlijk zijn gevoel voor humor. Niet te missen. 
Hoe hij de kinderen aanmoedigt om het beste van zich zelf te laten zien. Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin