• ASKOfette

Leerkracht op de Achthoek

​Loopbaan in het kort:

Na het afronden van de HAVO in Eindhoven ben ik de PABO gaan studeren aan de Hogeschool te Utrecht. Toen ik net begon aan de pabo werd er van de daken geschreeuwd dat er banen in overvloed waren en dat als je klaar bent met je studie je gegarandeerd een baan zou hebben. Helaas is de werkelijkheid anders. Daarom heb ik toen besloten om te gaan reizen. Ik ben samen met een organisatie naar Gambia gegaan om daar onderwijsprojecten op te starten. Na mijn reis heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen op de Achthoek, waar ik met ontzettend veel plezier aan groep 4 les geef. Dit is mijn eerste ‘echte’ baan en ik hoop nog vele jaren ervaring op te mogen doen en mezelf verder te ontwikkelen binnen dit vak.

Leuk aan werken in het onderwijs is:
De energie die je ervan krijgt, de nieuwsgierigheid van de kinderen, het willen leren, de creativiteit die je in het vak kwijt kunt, de kennis die ik kan overdragen maar ook de kennis die ik kan opdoen door mij te verdiepen in nieuwe vraagstukken. Het feit dat je nooit bent uitgeleerd, dat geen enkele dag hetzelfde is en dat elke dag weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt.

Hoe was je zelf als kind?
Tijdens creatieve vakken kon ik helemaal mijn ei kwijt. Ik was erg druk als kind maar als ik dan kon schilderen of tekenen kwam ik volledig tot rust. Verder was ik blij en positief ingesteld. Ik hield erg van buitenspelen, hutten bouwen, boompje klimmen en springtouwen. Hoewel knikkeren toch ook een van mijn favoriete bezigheden was.

Mooiste boek/muziek/film?
Boek: Harry potter! Film: Harry potter! Muziek: ik vind het heerlijk om naar allerlei soorten live muziek te luisteren.

De school waar ik werk, is een fijne school omdat….
De Achthoek iedereen de ruimte geeft om zichzelf te ontplooien. De collega’s zijn erg open en fijn om mee samen te werken. Er heerst een open sfeer en het team is enthousiast en hecht. Iedereen werkt hard maar is ook zeker in voor een lolletje. Heerlijk!

Ik erger mij aan…
Aan het feit dat ik me soms kan ergeren.

Verliefd/verloofd/getrouwd?
Vrijgezel. Het staat niet in het rijtje maar mag dat ook?

Ik wil graag een keer op de foto met ….
Ik heb altijd heel graag met Nelson Mandela op de foto willen staan. Helaas kan deze wens niet meer in vervulling gaan dus ga ik voor een hele goede nummer twee: Floortje Dessing.

Trots op?
De fantastische reis die ik heb mogen/kunnen maken naar Gambia.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Veel te veel! Marktjes bezoeken, tweedehands kledingwinkels afstruinen, uitslapen, schilderen, naar live bandjes luisteren, met vriendinnen de kroeg in, terrasjes pakken, relaxen, lekker eten, verkleedfeestjes, reizen, surfen, zeilen, zwemmen, op vakantie gaan, heel veel lachen, naar de film, en in huispak op de bank……

Dondersteentjes in de klas: dit is mijn gouden tip…
Begrijp waar het vandaan komt. Er is altijd een reden waarom een kind zich zo gedraagt. Probeer vooral de positieve dingen die hij/zij doet te belichten en vaak werkt humor ook erg goed.

Aan wie wil je het stokje doorgeven en waarom?
Omdat ik nog niet zo veel collega’s van andere scholen ken… ga ik nog even op zoek…
 

Cartoon Jasmijne Lont door Johan van Dam.jpg 

 Cartoon: Johan van Dam

Foto Floortje Dessing: Happy News