• ASKOfette

Vakleerkracht op de Achthoek en bovenschools coördinator bewegingsonderwijs

Loopbaan in het kort:
In Den Haag heb ik het VWO en daarna Academie voor Lichamelijke Opvoeding gedaan.
Toen ik daarna de IPABO in Amsterdam was begonnen kreeg ik mijn eerste baan: 9 jaar als vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Timotheüsschool in Amsterdam. Nu voor het 14e jaar op de Achthoek als vakleerkracht bewegingsonderwijs en ik heb nu ook twee jaar als bovenschools coördinator bewegingsonderwijs volbracht.

Leuk aan werken in het onderwijs is
Elke dag is weer uitdagend en anders dan alle dagen ervoor.

Hoe was je zelf als kind?
Ik was bewegingsvaardig, muzikaal en heel blij (nog steeds). Ook hield en hou ik nog steeds van gekke spelletjes, raadsels en puzzels.

Mooiste boek/muziek/film?
Boek: De hongerspelen en film: De hongerspelen.

De school waar ik werk, is een fijne school omdat….
Ik werk op de Achthoek. Daar geeft de directie mij en de andere leerkrachten ruimte en mogelijkheden om te doen waar we goed in zijn.

Ik erger mij aan…
Ik erger me niet. Je ergeren is schadelijk voor je. Het is handig om te kijken naar de oorzaak hoe het komt dat jij je onaangenaam voelt (want die oorzaak zit in jezelf) en daar wat aan te doen.

Verliefd/verloofd/getrouwd?
Getrouwd met Rianne. Ze is juf in Zaandam.

Ik wil graag een keer op de foto met ….
Blake Lively !

Trots op?
Mijn vrouw en kinderen.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Het is vooral de afwisseling in mijn vrije tijd die ik leuk vind.
Naar de film , series kijken, spelletjes met m’n gezin, werken aan leuke gymlessen, in bad zitten, lezen, wandelen, muziek maken, onbekende sporten beoefenen of op vakantie gaan.

Dondersteentjes in de klas: dit is mijn gouden tip…
Kijk eerst wat hun behoeften zijn. Kijk wat hen beweegt. Dan zie je dat het eigenlijk geen dondersteentjes zijn maar kinderen net als alle anderen. En elk kind heeft weer andere behoeften.

Aan wie wil je het stokje doorgeven en waarom?
Ik geef het door aan Jasmijne Lont. Het is haar eerste jaar als juf in het onderwijs en ze straalt zoveel plezier uit met haar kinderen. Ze heeft echt niet zo’n gemakkelijke klas maar ze heeft die kinderen helemaal in de pocket. Dat vind ik heel knap en leuk.