• Nieuws

Vorige week donderdag was een vrije dag voor alle 9000 leerlingen van onze 31 ASKO scholen. Het was de dag van de tweejaarlijkse ASKO-brede studiedag. Het thema dit jaar: ‘Get Connected’.

Inspirerende workshops

Op vier van onze scholen volgden ASKO-medewerkers workshops. Uiteenlopende workshops, gegeven door collega’s en partners van ASKO en een aantal door externe experts op de thema’s. De workshops waren ingedeeld rondom vier zichtlijnen.

Een greep uit de workshops: 
1. Lezen en luisteren met begrip door collega's van de Alan Turingschool.
2. ICT en mediawijsheid bijvoorbeeld over de inzet van Gynzy door o.a. Erwin Klaasse. Maar ook een workshop ‘Gebruik maken van Zuluconnect’. Alles voortbouwend op de lessen die we geleerd hebben vanuit de lockdown periode waarmee we allemaal ons voordeel kunnen doen.
3. Kansengelijkheid en diversiteit zoals een workshop ‘meertaligheid’ van Sarah Kok en Onno Visser van de Sint Janschool. Of ‘Uitdagend aanbod voor begaafde leerlingen in de onderbouw’ door Suzanne van Lier van De Regenboog en Arjan Schulte van de Admiraal de Ruyterschool.
4. Bewegend leren; de workshops waren binnen én buiten te volgen, zoals ‘Bewegend Rekenen’, ‘Fijne motoriek en handschriftontwikkeling’ en de workshop ‘Buitenspelen’ en vonden plaats onder leiding van Wim van Gelder en collega's.

Kruisverhoor, dansen en meer

Na twee workshoprondes was het tijd voor een smakelijke lunch ‘to go’. Een dwingende oproep van presentator Frank Evenblij maakte dat iedereen naar Hotel Arena vertrok. Aldaar werd ASKO bestuurder en directeur onderwijs & ontwikkeling Willem Kuijpers door Evenblij onderworpen aan een waar kruisverhoor.

Cabaretier (en docent) Peter Heerschop gaf een spetterend betoog over het vak van leraar. Sander Bos van EasyFit4all (waarvan alle ASKO-medewerkers gratis gebruik mogen maken) kreeg iedereen in beweging en DJ Stijn iedereen op de dansvloer. Doordat het schitterend weer was konden collega’s die even klaar waren met dansen buiten genieten van een heerlijk zonnetje, van een drankje en van legio bitterballen!

We kijken terug op een leerzame, inspirerende, leuke en uitermate gezellige dag.

Waarom deze studiedag?

ASKO heeft momenteel 31 (en na de zomer 32) scholen in Amsterdam en omstreken. Op iedere school streven we naar optimale kwaliteit en werkplezier voor al onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor ons onderwijs maar ook de ontwikkeling van alle ASKO-medewerkers. Ook vinden we het belangrijk dat we elkaar met regelmaat ontmoeten. In verbinding met elkaar werken aan goed onderwijs en aan welbevinden van ons personeel is immers essentieel.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin