• Nieuws

Op maandag 22 en dinsdag 23 mei vonden voor de 36e keer de ASKO-sportdagen plaats op de atletiekbaan van sportpark Middenmeer.

Op de prachtige atletiekbaan van AV'23 werd door de vakdocenten bewegingsonderwijs van de ASKO, in samenwerking met de studenten van het ROC sport en bewegen, een gevarieerd programma verzorgd voor de groepen acht van veertien verschillende ASKO-scholen.

Atletiek onderdelen en samenspel

Sommige atletiek onderdelen werden met een twist aangeboden, zoals de combinatie kogelstoten en fietsbandwerpen. Naast individuele onderdelen kreeg samenspel een accent bij volleybal, basketbal en een honkloop spel. Bij de atletiekonderdelen werden de records goed bijgehouden en regelmatig verbeterd door de sportievelingen.

Hoe was het weer?

De zo lang gewenste zon scheen maandag genadeloos op de sprintbaan en op het zand voor strand volleybal en verspringen, wat zorgde voor ingesmeerde en verhitte sporters die dronken van het door Daam (van Geest, organisatie en vakleerkracht bewegingsonderwijs) aangeboden water. Op dinsdag was het juist best wel fris met een koud windje erbij.

Bekers en medailles

Na elk van de 7 rondes werd er getoeterd waarna de stand werd opgemaakt. Van verschillende scholen wonnen de uitblinkers een individuele prijs. De bekers voor de spelprijzen werden toegekend aan de teams met de beste score. De winnaars werden enthousiast onthaald en met een medaille die inclusiviteit uitstraalt ging ieder weer naar huis.

Een mooi initiatief van de ASKO. Goed georganiseerd door Daam en z’n collega’s. Misschien volgende keer nog een parasolletje bij ieder onderdeel?

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin