• Nieuws

Op maandag 27 en dinsdag 28 mei vonden voor de 37e keer de ASKO-sportdagen plaats op de atletiekbaan van sportpark Middenmeer. Coördinator bewegingsonderwijs ASKO & vakleerkracht bewegingsonderwijs Daam van Geest doet verslag.

Op het goed onderhouden atletiekterrein van AV'23 werd door de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van de ASKO samen met de studenten van het ROC-sport en bewegen een sportief programma verzorgd voor de groepen acht van zestien ASKO-scholen. Van tevoren gingen de weekendverhalen vooral over de aankomende sportdag. Na de warming-up gingen de kinderen naar hun onderdeel en begon de pret.

Applaus voor elkaar

Elk deelnemend kind ging op deze sportdag langs echte atletiekonderdelen zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten en hordeloop. De kinderen merkten al snel dat het er echt om ging want hun scores werden nauwkeurig opgemeten en opgeschreven op hun groepslijst. Dit werd gedaan door de spelleiders (de studenten van het ROC). Aan het einde van de dag kregen de jongens en meisjes met het record van de dag op een onderdeel een prijs. Voor elk kind werd dan niet alleen door de eigen school geapplaudisseerd maar ook door de kinderen van andere scholen!

Spel HoBaKo

Behalve volleybal en basketbal deden de kinderen ook een derde spel: HoBaKo, een combinatie van Honkbal, Basketbal en Korfbal. Gooi de bal snel in twee korven want ondertussen rennen de andere kinderen zoveel mogelijk rondjes. Vele facetten van een spel komen dan aan bod zoals snelheid, samenwerken, goed mikken, elkaar stimuleren, concentreren, opletten en creativiteit.

Voor de drie teams die de meeste potjes gewonnen hadden was er ook een prijs. Met veel gejuich kwamen de kinderen tijdens de prijsuitreiking van de tribune omlaag om de prijs op te halen.

Wie heeft er zonnebrand?

Op maandag kon het weer eigenlijk niet beter. Met ongeveer 18 graden en veel uren zon was het nodig om je in te smeren en was het ook weer niet te warm. Op dinsdag zat het weer ook mee! Op buienradar was regen voorspeld maar er is geen druppeltje gevallen. Het probleem was zelfs dat velen geen zonnebrand hadden meegenomen. Gelukkig waren vele anderen zo aardig om die uit te lenen.

Na de prijsuitreiking gingen alle leerlingen weer voldaan naar huis met allerlei mooie herinneringen om thuis te vertellen.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin