• In de spotlight

Elke school doet iets bijzonders

Iedere ASKO school viert gezellig kerst met de leerlingen. Welke bijzondere activiteiten hebben zij daarbij georganiseerd? Een kort overzicht.
 
Wespennest: week lang kerstkoor en -spel
Op het Wespennest zijn de kinderen van in de week voor de kerstvakantie ontvangen door het zingende ‘medewerkers kerstkoor’. Onder leiding van één van de ouders hebben zij een aantal liederen ingestudeerd en van 8:15 tot 8:30 staan zij te zingen terwijl de kinderen en ouders binnen komen en aansluiten om te luisteren of mee te zingen.
Als iedereen om half negen binnen was werd dagelijks een stuk van het kerstspel opgevoerd. Maandag werd dat geheel door de medewerkers gedaan en vanaf dinsdag deden er steeds een aantal kinderen mee. In dit verhaal speelde een keizer de hoofdrol die graag hét kerstverhaal wil horen. Geen van zijn lakeien, hofdames of ander personeel doet dat tot nu toe goed of goed genoeg. Zou dat nog voor de kerst in orde komen?

Linkje naar kerstspel Wespennest: https://youtu.be/h2lGW0KshDc

Basisschool de Botteloef denkt aan de ouderen
De kinderen van groep twee, drie en vier van basisschool de Botteloef hebben de afgelopen week hard gewerkt aan het maken van mooie kerststukjes. De gemaakte kerststukjes zijn naar de ouderen van het Dagcentrum Kadoelerbreek en Banne Centrum kleinschalig wonen gebracht. De ouderen waren zeer verrast door de vrijgevigheid van de kinderen. De kinderen werden getrakteerd op een glas limonade waarmee alvast werd getoost op een goed en gezond nieuwjaar. Op donderdag 17 december vindt er op de school het jaarlijkse kerstdiner plaats. Bijzonder dit jaar is dat er tien ouderen zijn uitgenodigd die bij dit kerstdiner aanwezig mogen zijn en uiteraard gezellig mogen mee-eten.

Op de Huibersschool kunnen alle kinderen een wens in de kerstboom hangen.

De Poolschool op het Amsterdam Light Festival
Groep 7 van De Pool presenteerde donderdag 10 december in het kader van ‘Samen aan tafel... vriendschap en vrede met kerst’ bijzondere blacklight-tafels bij de opening van het Amsterdam Light Festival(ALF). In het bijzijn van de kinderen en ouders van groep 7 is dit tafelproject gepresenteerd in de tuin van de Hermitage.

Safwa en Sara vertelden aan het publiek hoe de kinderen de blacklight tafels gemaakt hebben:
''In twee lessen gaven we de tafels poten en beschilderden we de tafels met patronen en voorstellingen die met vriendschap te maken hebben. Er zijn verschillende verhalen op de tafelbladen terug te vinden. Zoals het verhaal van de zon en de maan, die elkaar eigenlijk nooit kunnen ontmoeten, maar wel bij elkaar op 1 tafelblad kunnen staan.''

Het kunstwerk is de komende 4 weken in de tuin van de Hermitage te zien, als onderdeel van de lichtroute in het ALF festival.

Estafetteworkshops op de Rosa
Kinderen van de Rosaschool konden in estafettevorm speciale kerstworkshops volgen. Alles wat maar iets met kerst te maken had, kon worden geknutseld. Kerstbal met foto’s, kerstbomen van handjes, kerstkaarten, kerststukjes, kerstpotjes, kersthangers...kerst…..

Op de Willibrordschool beeldden de kinderen een heuse levende kerststal uit, die iedere ochtend uitbreidde met een extra personage.

Serious Request op Basisschool De Satelliet
De kerstvieringen op basisschool de Satelliet waren een groot succes. Er is geld ingezameld voor Serious Request. Enthousiaste kinderen, ontroerde ouders en trotse leerkrachten kijken terug op een gezellige kerstviering, waarmee zij wel 418 hebben euro opgehaald voor dit goede doel. Dit jaar is het thema van Serious Request ‘Keep them going’. Daarmee wordt actie gevoerd voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen