• Nieuws
8.000 zonnepanelen in scholen Nw-West


8.000 Zonnepanelen voor scholen in Nieuw-West
 
Woensdag 20 december hebben 6 Amsterdamse schoolbesturen (Amos, Esprit Scholen, SOVOP, Stichting Westelijke Tuinsteden en Zaam én ASKO), hun handtekening gezet onder het project ‘Zon op scholen in Nieuw-West’; een unieke samenwerking tussen primair èn voortgezet onderwijs. Hiermee staat de afspraak dat maar liefst 34 scholen in Amsterdam Nieuw-West de komende jaren zo’n 8.000 zonnepanelen op hun daken laten aanbrengen. Het project verhoogt het totaal aantal zonnepanelen in Amsterdam met maar liefst 8 procent ten opzichte van 2016. 

De zonnepanelen leveren per jaar ruim 2 miljoen kWh aan schone zonnestroom, het equivalent van het verbruik van 640 huishoudens. Ze voorzien in bijna de helft van het totale elektriciteitsverbruik van de scholen.

De gemeente Amsterdam ondersteunt de schoolbesturen hierbij. Scholen in Amsterdam kunnen lenen uit het Duurzaamheidsfonds, maar ook gebruik maken van de gemeentelijke regelingen voor Zon op Maatschappelijk Vastgoed en Stimulering Grote Zonprojecten.

De totale kostenbesparing door de samenwerking wordt geschat op meer dan een half miljoen euro. Bijzonder aan het project is ook dat primair onderwijs en voortgezet onderwijs met elkaar samenwerken om de scholen in Nieuw-West te verduurzamen.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin