• In de spotlight

Dit schooljaar zijn we gestart met een nieuwe school: Kindcentrum De Baanbreker. De directeur van deze school is Evrim Uyar. Hoe heeft zij het hele proces ervaren? En hoe gaat het nu op haar school?

Directeur van een gloednieuwe school, wat een uitdaging! Zit je goed op je plek? 

Nou, een uitdaging was het zeker! Na 1,5 jaar lang hard gewerkt te hebben aan dit project is het eindelijk zover. De school staat er, een prachtig gebouw aan het IJ. Ik zit zeker op mijn plek, als geboren en getogen Noorderling ben ik heel gelukkig op onze nieuwe school. Ik ben trots op het resultaat! Stiekem kan ik wel zeggen dat onze school op één van de mooiste locaties van Amsterdam staat.  Ik hoop dat ik hier nog heel wat jaren schoolleider mag zijn en deze school kan laten groeien tot een succesvolle ASKO school.

Hoe kijk je terug op de start van het schooljaar?

Dat was heel spannend, omdat het gebouw met vertraging is opgeleverd. Binnen één week moesten we de hele school inrichten. Maar het is gelukt! Ik kan goed onder druk werken en zowel de teamleden als de medewerkers op het ASKO bestuursbureau zijn aanpakkers, samen hebben we er wat moois van gemaakt.

De eerste ontmoeting met ouders en kinderen was heel bijzonder, omdat ik ze nooit eerder fysiek heb ontmoet. In coronatijd heb ik ouders via een online sessie leren kennen en hebben we alle aanmeldingen via de mail geregeld. Achteraf gezien toch wel bijzonder dat ouders voor onze school hebben gekozen zonder dat er een school stond. En dat terwijl er aardig wat concurrentie in de wijk is. We zijn gelukkig online goed zichtbaar en vindbaar, waardoor ouders ons ook via die weg weten te vinden. 

Hoe is de sfeer? 

Er heerst een hele fijne sfeer. De teamleden zijn zeer betrokken en ze hebben er ontzettend veel zin in. We krijgen hele positieve reacties van de eerste ouders. Iets om trots op te zijn.

Is de school al helemaal klaar?

Nog niet helemaal, nog een paar verbeterpuntjes, daar wordt nu hard aan gewerkt. En onze gymzaal en het verlengde van het schoolplan is waarschijnlijk pas tegen de Kerst klaar. 

Heb je het team al rond, hoeveel mensen?

Ja, we zijn rond, sterker nog: er is heel veel interesse in de school. Leraren willen hier graag komen werken.

Hoeveel kinderen telt de school en wat is de verwachting?

We zijn gestart met 4 leerlingen en hebben in totaal 13 aanmeldingen. We hopen de komende jaren te gaan groeien tot een succesvolle school met een gezond leerlingaantal. We hebben 9 groepen, dus we hopen op termijn een middelgrote school te worden. Amsterdam-Noord heeft heel veel potentie. Wij hopen de komende jaren daarvan mee te kunnen profiteren.

Wat maakt jouw school (naast de toplocatie met fenomenaal uitzicht) bijzonder en anders dan andere scholen?

  • We hebben een toekomstgericht en eigentijds concept, waarbij onderzoekend leren centraal staat.
  • We bieden tussen de middag warme maaltijden aan. Dit is een verplicht onderdeel van ons gezonde beleid.
  • En een voordeel van klein starten is dat leerlingen niet meteen in volle klassen zitten, waardoor er veel aandacht is voor de kinderen. 

Stel dat iemand met bijna schoolgaande kinderen dit leest en eens wil komen kijken? 

Dan kan diegene op de website van De Baanbreker direct een gesprek met mij inplannen!

Kennismaken met De Baanbreker

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin